19/04/2024

Pla general de la Basílica de Montserrat, amb 250 persones pregant per la fi de la pandèmia, en una oració promoguda pel papa Francesc. 22 de maig del 2021. (Horitzontal)

Segueix Lleguint.....
250 persones participen en la pregària del rosari a la Basílica, en una iniciativa promoguda pel papa Francesc

El Santuari de Santa Maria de Montserrat ha acollit aquest dissabte una pregària per demanar la fi de la pandèmia del coronavirus i dedicada especialment als voluntaris. L’oració s’emmarca en una iniciativa del papa Francesc que implica 30 santuaris d’arreu del món i que proposa una ‘marató’ d’oracions, una cada dia del mes de maig. 250 persones han omplert la Basílica, l’aforament màxim permès per les normes de la covid-19 del PROCICAT, i algunes desenes més han seguit l’oració des de l’exterior. Montserrat va ser escollit com un dels santuaris més emblemàtics i representatius del món pel Pontifici Consell per a la Promoció de la Nova Evangelització, que organitza aquestes oracions. El periple de pregàries arreu del món perquè acabi la pandèmia, amb inici i final al Vaticà, ha fet parada aquest dissabte al Santuari de Montserrat, l’únic de l’estat espanyol. Cada dia d’aquest mes un santuari acull una pregària amb una intenció diferent i la de Montserrat ha estat dedicada als voluntaris.

Persones seguint la pregària per la fi de la pandèmia des de fora de la Basílica de Montserrat, una oració promoguda pel papa Francesc.



La pregària del rosari ha estat presidida pel Pare Abat de Montserrat i l’Escolania ha cantat en cada misteri. L’oració ha estat televisada perquè es pogués seguir des de qualsevol lloc.

“La pregària no és només recitar, és dialogar amb l’esperit perquè ens ajudi a entendre com hem de viure aquest moment tan dur. Però també amb un punt d’esperança. Per això m’ha agradat molt que ens toqués els voluntaris”, assenyala el rector del santuari de Montserrat, el pare Joan Maria Mayol, en declaracions a l’ACN.

El pare Mayol destaca que cal “prendre consciència” de què es pot aportar per contribuir a sortir d’aquesta crisi, que ha mostrat la “fragilitat humana”. “Som fràgils, encara que tinguem la millor tecnologia. I ens necessitem els uns als altres. Aquesta és la gran lliçó que n’hem d’aprendre”, reflexiona.

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares