11/08/2022

Notícies d’ Althaia

Text i Fotos: Althaia

Althaia presenta el nou Comitè d’Ètica Organitzacional en el X Seminari de Bioètica

Sota el títol Ètica a les organitzacions sanitàries, la Fundació Althaia ha celebrat el X Seminari de Bioètica. Ha estat un fòrum de reflexió i debat impulsat pel Comitè d’Ètica Assistencial de la institució que ha aplegat una setantena de persones. En el decurs de la jornada es va presentar el nou Comitè d’Ètica Organitzacional d’Althaia i es va posar de manifest el compromís de la institució d’incloure l’ètica en tots els àmbits de l’organització.

Montserrat Esquerda, directora general de l’Institut Borja de Bioètica, va estar l’encarregada d’obrir el seminari. Una conferència inaugural en la qual va exposar els marcs ètics de l’àmbit sanitari, tenint en compte no només els pacients, sinó també els professionals i les pròpies institucions. Esquerda considera que el món sanitari s’ha tornat “accelerat, complex i incert” i, per això, creu necessari que “tots els agents implicats vagin alineats perquè les persones siguin curades, però també cuidades”.

Sorea i Althaia impulsaran projectes i activitats per millorar la salut de les persones i el medi ambient

La Fundació Althaia i Sorea col·laboraran per portar a terme projectes i accions per millorar la salut de les persones i el medi ambient. Així ho estableix el conveni que van signar Manel Jovells, director general d’Althaia, i Xavier Ventayol, representant de Sorea, empresa dedicada a la prestació de serveis relacionats amb el cicle integral de l’aigua a Catalunya.

El conveni estableix diverses línies d’actuació, la primera de les quals està relacionada amb el mecenatge. En aquest sentit, Sorea ha fet una donació per al projecte de mecenatge infantojuvenil d’Althaia.

Les dues entitats també han acordat col·laborar en el desenvolupament de programes d’educació per a la salut i el medi ambient relacionats amb l’aigua que s’adrecin a infants, així com en actes d’àmbit científic relacionats amb l’aigua, la salut i el medi ambient.

El projecte de mecenatge infantojuvenil

La Fundació Althaia té en marxa una campanya de participació i mecenatge per millorar les àrees d’atenció a infants i joves i, alhora, enfortir els vincles entre la institució i la ciutadania i treballar la promoció per a la salut.

La renovació d’aquests espais permetrà portar a terme una atenció pediàtrica més adaptada als canvis tecnològics i els avenços científics que impliquen nous mètodes de treball ja que les àrees actuals dificulten l’aplicació d’aquests nous models d’atenció assistencial .

El projecte preveu la remodelació de la Unitat d’Hospitalització de Pediatria, l’escola i l’hospital de dia per tal d’humanitzar els espais i que el pas dels infants per l’hospital sigui una experiència de coneixement i creixement. També la reestructuració de la Unitat de Neonatologia, la humanització de les consultes externes i urgències de Pediatria, així com posar en funcionament la ressonància magnètica pediàtrica, ja que actualment els infants s’han de derivar a Barcelona.

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: