04/12/2023

Des de FAADA, Fundació per l’Adopció, Apadrinament i Defensa dels Animals, els volem informar de la nova campanya d’esterilització i/o identificació d’animals de companyia a preus promocionals dirigida a particulars. L’any passat varem realitzar la mateixa iniciativa durant 2 mesos i 10 dies, des de la CIPAC (Comissió Interlocutora de protectores d’animals de Catalunya), i varem aconseguir els següents resultats:

ESTERILITZACIÓ GAT 515
ESTERILITZACIÓ GATA 1206
ESTERILITZACIÓ GOS 1104
ESTERILITZACIÓ GOSSA 1542
INSERCIÓ XIPS 2836

Cartell Promocional Campanya FAADA

Sota el títol “Sóc responsable per milers de raons” els objectius principals de la iniciativa son:

• Informar a la ciutadania de l’obligació legal de tenir identificats als seus animals, amb el microxip i la xapa corresponents i registrats al cens municipal.
• Conscienciar sobre les avantatges d’esterilitzar els animals, doncs controlant la natalitat evitem no només els problemes de salut i comportament del nostre animal, sinó que estem contribuint a evitar la superpoblació que provoca l’abandonament.
• Identificar i esterilitzar el màxim nombre d’animals de companyia amb la finalitat de tenir un control sobre la seva natalitat i millorar el seu benestar –físic i psicològic-.
• Ajudar a optimitzar els recursos destinats per l’administració pública i les entitats protectores privades, evitant recollides i acollides d’animals perduts i abandonats.

Des de FAADA, entenem que aquesta iniciativa genera un benefici transversal, per les persones, pels animals, per les administracions i entitats privades de protecció i per la societat en general, i és per això que us agrairíem en féssiu difusió a través dels vostres canals de comunicació als vostres municipis, distribuint el cartell que us adjuntem per imprimir, posant el banner promocional i l’enllaç al web http://www.socresponsable.org als vostres llocs web i xarxes socials.

Finalment, aprofitem per recordar-vos la necessitat de que tots els municipis de Catalunya utilitzin per a la gestió del seu cens, el programa informàtic obligatori que Generalitat de Catalunya té posat en marxa des del novembre del 2011, l’ANICOM.

Avantatges de l’ús de l’ANICOM:

1- És una base de dades pública a la qual tenim accés gratuït tots els ens relacionats amb els animals perduts o abandonats: protectores d’animals (accés restringit només per localitzar propietaris), agents de l’autoritat (Mossos d’Esquadra, Agents Rurals, SEPRONA i policies locals) i tots els ajuntaments i consells comarcals.

2- És una base de dades única on en breu hi haurà totes les dades de l’AIAC donades d’alta des del 4 d’agost dels 2006 (data en que es va posar en vigor la llei), gràcies al conveni signat entre el Dpt d’Agricultura, Ramadaria, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya i el Consell del Col.legi de Veterinaris (propietari de l’AIAC, única base de dades que existia abans).

3- Aquesta base permet tenir en xarxa totes les dades dels censos municipals d’animals de companyia de Catalunya, fet que permet trobar un gos registrat en un municipi que hagi estat trobat, perdut o abandonat en un altre. La localització del propietari és molt més ràpida.

4- Considerant que l’ANICOM és d’ús gratuït, caldria tenir en compte la importància de que el registre d’inscripció als cens municipal dels animals fos també gratuït. Entenem que el màxim interès dels municipis hauria de ser tenir tots els seus animals controlats per evitar-ne la seva pèrdua i sancionar-ne l’abandonament. És important valorar que les despeses de la gestió de la recollida i acollida dels animals no controlats és superior als ingressos que es poden obtenir mitjançant la taxa d’alta al cens.

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: