12/08/2022

Per què volen els avions?, nou programa de TV3

Es diu Per què volen els avions? i està conduït per l’Eloi Collell Vidal, un jove vigatà que es planteja preguntes sobre el nostre dia a dia difícils de respondre

Foto: Roger Sala

L’1 de juliol s’estrena per TV3 i en franja horària de prime time després del Telenotícies Vespre, el programa Per què volen els avions?, una producció de TV3 amb la col·laboració de La Kaseta Ideas Factory. Amb un total de sis emissions, cada setmana seguirem l’Eloi Collell per diversos punts del territori a la recerca de respostes. Així, cada entrega se centra en una pregunta (Per què el futbol mou tantes passions?, Per què ens emociona l’art?, Per què riem?…) que tant personatges famosos com anònims intentaran respondre de la millor manera possible.

L’Eloi Collell, el presentador

Tot i que ja s’havia posat davant de la càmera en alguna ocasió puntual, aquest és el primer programa de l’Eloi com a presentador. Ell, que ha dedicat gran part del seu temps a la natació —s’ha penjat diverses medalles als Special Olympics—, no s’havia plantejat mai fer de presentador. Després de l’experiència, però, ha quedat fascinat pel poder del micro i diu que té ganes de repetir. L’Eloi és el primer presentador de Catalunya amb síndrome de Down, però de ben segur que no serà l’últim. 

Els personatges

Cada programa es nodreix de diverses entrevistes en les quals els protagonistes són tant gent coneguda pel gran públic (Carme Ruscalleda, Xavi Hernández, Els Catarres…) com gent anònima (en Valerio N’Dongo, que parla amb l’Eloi de la seva experiència vivint al carrer durant vuit anys, els forners Xavi i Tomàs Pàmies o la Magdalena Fernández, que és voluntària del Banc d’Aliments de Manresa). En cada capítol també hi ha la veu d’un expert —una professora universitària, un especialista en la temàtica…— perquè ens doni una veu autoritzada sobre l’assumpte que estem tractant. La secció Torre de control aportarà dades d’interès i amb l’espai i Nous formats es podran contemplar noves maneres de fer.

El territori

A l’hora de buscar escenaris per al programa, hem intentat recórrer, en la mesura del possible, el nostre territori. Des del Delta de l’Ebre fins a la Costa Brava passant pel Baix Camp, el Berguedà o Osona, a Per què volen els avions? també hem intentat mostrar, a vista de dron, alguns dels paisatges més impressionants del nostre territori.

Fitxa tècnica

Direcció Executiva La Kaseta David Fontseca Romanos

Direcció Executiva TV3  Miquel Garcia Direcció David Fontseca Romanos

Producció i guions Anna-Priscila Magriñà, Cris Castilla, Marc Comas

Producció Executiva TV3 Josep Maria Casellas

Assessor de continguts Joan Marsó

Documentalista TV3 Lídia Sotés

Gestió d’imatges d’arxiu Francesc Pérez

Veu en off Anna-Priscila Magriñà

Equip de realització Jordi Nandes, Sergi Ventalló

Postproducció i muntatge Camila Marinone, Bernat de Ferrer

Postproducció de so Ferran Casas, Joan Borràs

Postproducció de color Pepit Rodríguez Grafismes Txelostudio, Xevi Domínguez

Producció Executiva La Kaseta Marc Comas

Estudiants en pràctiques Yvette Vila i Berta Pagespetit

Sobre La Kaseta Ideas Factory

La Kaseta Ideas Factory és una productora audiovisual especialitzada en temàtiques de caràcter social des de fa més de quatre anys. Alguns dels seus últims treballs són: 

  • Història d’un assaig (2020). Sense Ficció, de TV3.
  • Clip Club TV -UNICEF (2020). CMM TV, RTVCYL, TeleBilbao, Aragón TV, YouTube.
  • Battle of Social Networks – La batalla per les xarxes (2019). Sense Ficció, de TV3. Four Corners, de ABC Austràlia.
  • To Kyma. Rescat al mar Egeu (2016). Sense Ficció, de TV3.
Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares
%d bloggers like this: