08/12/2023

Pla obert d'una onada xocant contra un penyasegat durant el temporal de mala mar el 20 de gener de 2020 (Horitzontal)

Vols saber més? entra i llegeix...

Les ratxes més intenses es produiran sobretot al prelitoral de Barcelona i Tarragona, on es podran superar els 72 km/h

Protecció Civil de la Generalitat ha activat en fase d’alerta el Pla Especial d’Emergències per risc de Vent a Catalunya Ventcat per les fortes ventades que el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) preveu que afecti la meitat oest de Catalunya, a la Catalunya Central i al litoral i prelitoral central i de Tarragona demà dimarts.

Segons el SMC, les ratxes més intenses es produiran al matí, sobretot a les comarques del prelitoral de Barcelona i Tarragona, on es podran superar els 72 km/h. Al Pirineu i al massís del Port, el llindar d’avís se superarà a cotes elevades. Protecció Civil ha demanat extremar la prudència en la mobilitat i en les activitats a l’aire lliure, en zones urbanes i rurals pel risc de caiguda de branques, arbres o altres elements.
Cal evitar aquestes zones arbrades, incloses les d’àmbit urbà, mentre bufi el vent fort a les zones afectades. Així mateix, es recomana que les activitats previstes a l’exterior es realitzin només si es pot garantir la seva seguretat, comprovant que no hi ha risc de caiguda d’objectes que puguin produir danys. Cal tenir especial cura amb els elements mòbils tipus carpes o similars i amb la proximitat d’arbrat, bastides i murs de tancament susceptibles de ser inestables.

Retirar elements inestables

En l’àmbit preventiu i en àmbits urbans, Protecció Civil aconsella retirar de façanes i balcons els elements que puguin quedar inestables i caure pel vent. Especialment, cal vigilar les decoracions nadalenques, i si no es pot garantir la seva subjecció, millor retirar-les. Tampoc és segur protegir-se darrere murs o cartells publicitaris si no són estables.

Protecció Civil també recomana limitar la mobilitat a aquella imprescindible i evitar els contactes socials fora de la bombolla de convivència, així com reduir la velocitat, tot corregint les desviacions per mantenir la trajectòria del vehicle. En el cas d’avançar vehicles de grans dimensions, cal vigilar especialment amb la distància de separació lateral. Igualment, cal subjectar el volant de manera segura i forta i es recomana prestar atenció a l’evolució meteorològica de l’episodi.

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares
%d