08/03/2021

Protecció Civil de la Generalitat unifica en un sol tràmit l’elaboració per part dels Ajuntaments dels Plans d’Actuació Municipals de Protecció Civil

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat posa a disposició dels Ajuntaments una nova plantilla multirisc per a l’elaboració dels plans d’actuació de protecció civil municipals relatius als diferents riscos que afecten a cada municipi: nevades, inundacions, focs forestals, risc químic, sismes, transport de mercaderies perilloses, etc. de forma que, aquells municipis que hi estiguin obligats o aquells que vulguin redactar-los, no hauran d’elaborar un pla diferent per cada risc com fins ara.

Aquesta nova eina simplifica la feina dels Ajuntaments, que per llei estan obligats a elaborar plans d’actuació municipals per als diferents riscos que els afectin sempre que un pla especials de Protecció Civil així ho determini (son exemples de pla especials, el Pla INUNCAT, INFOCAT, NEUCAT, ALLAUCAT, etc..).

Es tracta d’un avenç en la racionalització i simplificació dels tràmits administratius pels municipis, que podran agrupar la tasca per tenir al dia una eina amb tota la informació i previsions necessàries per a la gestió d’una emergència que tingui lloc en el seu terme municipal o bé que, originant-se fora d’aquest, els efectes de la qual puguin afectar-lo.

Amb aquesta nova plantilla, que és un primer pas en la simplificació dels instruments de planificació en protecció civil, els Ajuntaments podran, amb un únic document i amb una única tramitació administrativa, i amb una sola aprovació pel Ple municipal, complir amb les seves obligacions respecte l’adaptació de la normativa municipal en protecció civil. Els plans un cop elaborats són homologats, si compleixen els requisits previstos a la Llei de Protecció Civil i al decret que el desenvolupa, per la Comissió de Protecció Civil de Catalunya.

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: