17/06/2021

Que ens proposen els partits polítics de Castellbell i el Vilar, als seus programes electorals?

Text: Pere Sánchez

A una setmana per celebrar les eleccions municipals’ 19, a Castellbell i el Vilar, on es decidirà qui accedirà a l’alcaldia, en els pròxims 4 anys. Castellvilarenc.info us oferim les propostes dels 3 dels 4 partits que es presenten (no hem rebut cap resposta per part del Partido Popular) i són les següents:

Acció social

Els socialistes aposten per mantenir els ajuts socials, les ajudes al lloguer, l’intermediació hipotecària i el banc dels aliments, i adoptaran mesures contra l’exclusió social, promouran el consell d’infants i dinamitzaran el Casal del Pensionista amb el programa TRACTA’M BÉ.

Pel que fa als Republicans (ERC) Volen crear un nou/nova tècnic/ca d’habitatge, crear un consell de gent gran i una taula d’envelliment i dependència. També apostarà pel Banc d’Aliments de Barcelona, amb seu a Manresa, i finalment faran un cens de cases ocupades i desocupades, faran de mediadors amb les companyies per fer front a factures impagades.

JUNTS (Junts X Castellbell) treballaran per reordenar el CAP al servei de les persones durant 24 hores, dinamitzaran el casal del Pensionista per aconseguir un millor envelliment actiu, apostaran per ajudar a les persones amb risc d’exclusió, i finalment crearan un centre obert per infants com a mesura d’atenció social i educativa.

Cultura

Els socialistes aposten per un espai cultural Casino Borràs, on hi haurà la biblioteca, l’arxiu Històric, centre d’interpretació, colònies tèxtils i espai per a entitats. Rehabilitaran l’Església de la Bauma, donaran suport a les entitats com fins ara, formentaran la convivència i finalment impulsaran les activitats ja existents com Resistents, Vilart, Cavalcada de Reis, Fira d’Arrel i Festa Major.

Els Republicans volen crear un calendari d’activitats per evitar que se superposin activitats com les sevillanes i el FICCC, crearan un consell o una coordinadora d’entitats, és demanararà a ADIF la cessió d’un espai de l’estació per convertir-lo en mirador, Potenciaran la marca Resistents en l’àmbit local, comarcal i Regional, Se senyalitzarà els llocs històrics del tèxtil i es reanomenaran els noms de places, amb tipologia relacionada amb la memòria històrica.

JUNTS: Milloraran la Festa Major impulsant la creació d’una comissió de festes, faran costat a les entitats i la biblioteca es dotarà de les noves tecnologies.

EDUCACIÓ

Els Socialistes Mantindran el servei d’escola Bressol, renovació del pati de l’escola Balmes, la instal·lació elèctrica, tancaments, il·luminació i els lavabos interiors del centre educatiu. Sobre l’Institut: es demanarà a la Generalitat, la millora dels mòduls o nova estructura prefabricada, així com del pati i finalment, la definició d’edifici definitiu.

Mantindran el projecte K amb SI Bages Sud, i mantindran com fins ara, el transport escolar, via Bus i camins escolars.

Els Republicans potenciaran una escola de qualitat, impulsar la construcció definitiva de l’Institut, seguint el model institut-escola, aplicaran plans contra la droga, el consum d’alcohol i el tabaquisme, creació de tallers per trencar aquells tabús o estereotips, creació d’aules de música i d’adults.

JUNTS: Crearan el pati de l’escola Jaume Balmes com a espai de joc creatiu, Treballaran per la construcció d’un Institut Definitiu.

SEGURETAT CIUDADANA

Els Socialistes: Aplicaran els protocols i protecció civil DUPROCIM (JUNTS també fa la mateixa proposta). S’ampliarà la plantilla de Vigilants municipals (proposta compartida pels Republicans i per JUNTS). Es vol instal·lar càmeres de seguretat a les entrades i sortides del municipi, reforçaran el programa de seguretat de proximitat i finalment se seguirà fent tallers de seguretat a escoles i al Casal.

Els Republicans: Impulsaran un servei per a municipis de menys de 5.000 habitants per garantir un servei d’identificació de matrícules, connectat amb la central dels Mossos, Revisaran els plans antiincendis i el sistema de boques antiincendis a tot el nucli urbà.

URBANISME

Els Socialistes: licitaran i executaran les obres de les urbanitzacions la Vall de Montserrat, Can Prat-Mas Enrich, serà per fases durant 5 anys, es continuarà mantenint millores als espais públics en carrers i places de Sant Cristòfol, el Vilar i el pla de les Botxes i altres actuacions a les urbanitzacions. Estudiaran una estratègia de mobilitat que garanteixi la comunicació i connectivitat dels barris i urbanitzacions amb les infraestructures que ja es presta al municipi.

Els Republicans treballaran per millorar les connexions dels usuaris amb RENFE, també amb les connexions dels barris i de les urbanitzacions, es treballara perquè la banda ampla i el 5G arribi a tot el municipi i es treballarà per la gratuïtat de la C-16.

Finalment es proposa fer una consulta popular per fer el nou POUM

JUNTS: Cobriment de l’actual Poliesportiu (una idea que comparteix el PSC). Enllumenar el Camp de Futbol i millora de la zona recreativa. Treballaran perquè l’edifici «LaTorre» esdevingui en titularitat Municipal i destinat a les entitats. Donaran assessorament a les associacions de veïns, facilitant les gestions que es demanin, és partidari de rehabilitar l’església de la Bauma.

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: