27/06/2022

Reciclar per salvalguardar la nostra natura

Aquest Dimecres 5 de juny , se celebra arreu , el dia internacional del medi ambient , per aquest motiu s´ha fet una xerrada informativa a la sala petita del casino Borràs adreçada a tothom encarà que la majoria eren del Centre d´amistat que acabaven les seus tallers ..
La xerrada ha servir per conscienciar a totes les presents que hem de preservar la nostra natura i alhora també que es el que s´ha de reciclar , quant volem abocar les deixalles de les nostres llars, El fet que el rebut de la taxa d´escombraries es car , es deu principalment que no aboquem be les nostres deixalles al lloc corresponent , i es que la taxa inclou la recollida i el tractament de deixalles i és que cada tona que aboquem costa 12,40€ que equival a una multa per entrar a l´abocador material no seleccionat .
Per tant es important posar les coses en ordre per evitar aquest desgavells o ens costi mes la taxa d´escombraries , es molt útil utilitzar aquestes lletres “ les tres Erres “ que consisteix en Reduir : El millor residu que no es produeix . Reutilitzar : utilitzar productes que es puguin fer servir més d´una vegada . I finalment Reciclar : Fer servir correctament els contenidors de colors que hi ha al carrer .
Cada contenidor de color hi va abocat alguna cosa , per tal de anar de manera separada , així es pot seleccionar millor el material abocat . El groc : per envasos , el blau . paper i cartró Verd ( Gran ): Vidre , Verd (Petit ) rebuig , Marró : Matèria Orgànica i finalment el taronja per l´oli .
El Contenidor Blau hem d´abocar , tot tipus de paper , des de diaris, revistes embolcalls de cartró , fulls de propaganda , paper d´embolicar , folis i sobres . Al groc : tota mena de brics , llaunes de begudes i conserves ,Ampolles de plàstic tant de begudes o de lleixiu i safates de porexpan . El verd : tot tipus de vidres de d´ampolles , pots de conserves sense tapes o pots de perfum . El marró de matèria orgànica : hi podem abocar : pells de fruita , closques d´ou , restes de carn o peix , paper de cuina , tovallons de paper bruts , marró de cafè , ( les capsules no )
El contenidor taronja per l´oli , cal fer el següent , omplim l´oli que ja hem fet servir a la cuina i el posem en una ampolla de plàstic potser tant d´aigua com de refresc , quant el tinguem ple , aboquem l´ampolla plena al esmentat contenidor .
També hi ha el contenidor verd ( Petit ) serveix per abocar restes d´escombrar , burilles ( apagades es clar ) , bolquers , compreses i excrements d´animals . al contenidor de piles , es poden abocar tota mena de piles de tots els tamany . ja que amb una sola pila pot contaminar mes de mig miler de litres d´aigua i el mercuri que hi conté es perjudicar per la salut humana .

Fotos : Laura Novo

Per tot això es faran un carnet per els usuaris de la deixalleria tant la fixa , situada al costa de les escoles com per per la mòbil que cada dimecres ens visita al mercat , aquest servirà per saber quina quantitat mínima de residus hem d´abocar , si anem de 6 a 12 vegades al any , l´usuari es veurà beneficiat amb una reducció d´un 10 % de la taxa , més de 12 un 15% i més de 24 al any un 20%
Al final de la Xerrada realitzada per la tècnica de Medi Ambient de L´Ajuntament de Castellbell i el Vilar Mireia Tudela , amb la participació de la regidora de Medi Ambient Neus Palacios i de l´alcaldessa Montserrat Badia que han explicat el important que es reciclar per tal de salvaguardar la natura i el nostre planeta . S´ha visionat un vídeo sobre el Medi ambient .

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares

Equip de Producció de Noticies

Més que un diari per a Castellbell i el Vilar

View all posts by Equip de Producció de Noticies →

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: