08/12/2023

Usuaris de Rodalies a Plaça Catalunya, on s'ha interromput aquest dissabte la circulació de trens pels seus túnels, el 22 d'agost del 2020 (horitzontal)

Si ets usuari de Rodalies aquesta notícia t'encantarà....

El viatger haurà de passar la targeta al principi i al final del trajecte, quan es determinarà l’import a pagar

La companyia Renfe ha implantat un sistema de pagament amb targeta bancària (física o virtual a través del mòbil) per accedir a Rodalies sense necessitat de passar per taquilla o màquines autovenda. El nou sistema, anomenat Cronos i que ja es va posar en marxa el passat 27 de juliol a Màlaga, és pioner en l’accés al transport amb targeta bancària a l’Estat. El viatger estarà obligat a validar a targeta en iniciar el viatge i en finalitzar-ho, moment en què es determinarà la quantitat a abonar pel trajecte. Si no es valida la targeta a l’inici o al final del trajecte, el sistema carregarà l’import corresponent al doble d’un bitllet senzill del màxim de nombre de zones.

Segons Renfe, el sistema afavoreix la mobilitat sense barreres idiomàtiques ja que no es precisarà d’un coneixement previ dels diferents tipus de títol de transport. A més, permetrà accedir a les andanes més ràpidament, s’evitaran les cues a les taquilles o les màquines i, per tant, es reduirà el risc de contagi de la covid-19, a més de l’estalvi de paper, entre d’altres.

El sistema només és vàlid per als bitllets senzills i admet targetes de crèdit o dèbit ‘contactless’. Per això, Renfe haurà d’adaptar tecnològicament totes les estacions de Rodalies amb els lectors EMV per al pagament amb targetes de xip sense contacte. Tot i així, el sistema de venda en taquilles o màquines autovenda no desapareixerà.

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares
%d