Aquest divendres al matí, al “Centre Cultural Joan Masats”, s’ha fet una presentació per a donar a conèixer els vestuaris, que lluiràn els participants de la Festa de Resistents 2014, que se celebrarà els propers dies 13 i 14 de setembre, a Castellbell i el Vilar.
En l’acte han intervingut: l’Alcaldessa de Castellbell i el Vilar, Montserrat Badia, La Meritxell Soler, l’Àngels Sanchez, i la Gemma Garcia, i el Director artístic, Pere Antón Lapeña.
L’alcaldessa de Castellbell i el Vilar, Montserrat Badia, ha comentat que han fet un treball amb molt sentiment, molt esforç i molta il·lusió, tallant, fent el cosit, etc, on el moviment ha sigut enorme “. Hi ha hagut moltes dones de diferents generacions, àmbits, barris, on s’han volcat de ple en tot aquest treball”. Sense el vestuari falta molt.
Les representants del vestuari, han esboçat les diferents tasques i etapes per les quals han passat fins a arribar al dia d’avui. Totes elles han explicat, el que han fet, des de esbossos fins a retalls i confecció. No ha estat una tasca gens fàcil ja que s’han hagut d’inspirar-se en els fets de 1714 i 1822, ja que es vestiran tal com es vestia en aquelles dues èpoques. Cada una d’aquestes persones, vinculades a la Comissió de Vestuari, han fet una tasca diferent:
La Meritxell Soler, s’ha encarregat del disseny, ja que és dissenyadora professional, amb arrels castellvilarenques.
L’Àngels Sànchez, s’ha encarregat d’anar a 2 empreses:
–Acabats del Bages, situada a Monistrol de Montserrat
ArgiMode, situada a Esparreguera.
La seva tasca ha sigut de ficar-se en contacte amb aquestes 2 empreses, per tal de recollir els teixits i teles. També la seva tasca ha sigut: tallar, emprovar, buscar teles de diferents colors, etc. En 2 mesos, aquests teixits han fet màgia i s’han convertits en autèntics vestits d’època.
El treball d’aproximació històrica ha permès recrear els vestuari d’època. Uns teixits foscos, en què els tons ocres, grisos i verds“predominen ja que la població ho passava malament en els fets de 1714 i 1822”, ha explicat la historiadora Gemma Garcia.