04/12/2023

Pla obert d'un treballador d'Arfon Fruits fent-se la PCR d'automostra. Imatge del 4 de maig de 2021. (Horitzontal)

Compateix-ho amb les teves amistats..

Per segona setmana consecutiva el mapa de casos detectats amb tests antigen o amb PCR per detectar la Covid-19 a Castellbell i el Vilar segueix sent de color verd, ja que de moment no hi ha cap cas positiu “confirmat”, si bé cal matissar que amb el decalatge de tres dies , hi ha un possible cas que quedarà confirmat entre dimarts i dimecres, per tant les dades canviaran i el color del mapa també.

Toni Sanclement que fa una anàlisi de dades dels casos, vacunacions dels municipis a la web de Biocomcs i que nosaltres les posem cada cap de setmana les dades del nostre poble, explica en un fil a Twitter sobre aquest decalatge o retard de tres dies que nosaltres el pintem en carabassa ( recordeu que el Vermell són els positius i el verd els negatius) “Els 3 darrers dies, no es comptabilitzen per càlculs d’IA. RR, Rt, etc. Però jo els poso per “intuir” per on anem. El que passa és que probablement demà, quan refresquin dades, hi haurà una xifra més alta”. Un fet que moltes vegades ens hem trobat sobretot aquesta cinquena onada ja finalitzada.

Segons Sanclement “Les notificacions van sempre amb retard i per això no entren als càlculs dels indicadors. Però com les dades hi són, jo vaig voler posar-les en color més clar. No estan consolidades, però ja et fa una idea de per on anem”.

Un exemple clar és, l’únic possible cas que tenim ara a Castellbell i que està al color carabassa i per tant les dades que donem avui, canviaran en els propers dies.

Els casos positius a Castellbell i el Vilar aquesta setmana:

Actualment l’índex de rebrot a Castellbell i el Vilar, ha passat dels 0,00 de la setmana passada als 0,00 d’avui diumenge 3 d’octubre, amb risc molt baix. La mitja de Catalunya és de 63,98, estem molt per sota de la mitjana.

Pel que fa al diagnòstic de casos positius al poble (amb PCR o TA) en els darrers 14 dies = 0 (0 cas positiu, entre diumenge passat i ahir dissabte). La taxa de reproducció de contagi =0,00 (0,00 la setmana anterior), és a dir, que cap persona amb positiu, no pot contagiar a la vegada a cap persona per cada 100.000 habitants, amb un valor inferior a la RT: 1, la qual cosa implica que l’epidèmia ja no creix. Cal no oblidar que la variant Delta és molt transmissible.

Cal recordar que les dades porten 3 dies de decalatge, per tant pot haver variacions amb les dades que us oferim (les que estan de color carabassa).

Vacunacions

Pel que fa a la vacunació. A Castellbell i el Vilar s’han vacunat amb la primera dosi unes 2.715 persones (dels 3719 habitants que té el municipi), cosa que representa un 73,00%, mentre que els ja tenen la segona dosi, pugen lleugerament amb un total de 2.504 persones amb un 67,03% i unes 66 persones han rebutjat ser vacunades, un 1,8%.

Els castellvilarencs, la majoria estan vacunats, amb la Pfizer, seguit de l’AstraZeneca (l’estat espanyol l’ha deixat de comprar), la Moderna i la darrera la Janssen (aquesta és monodosi i aviat també es deixarà de comprar).

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares
A %d bloguers els agrada això: