25/06/2022

Territori i Sostenibilitat adjudica les obres de millora de la seguretat viària i la mobilitat a la C-55 entre Castellbell i el Vilar i l’entorn de Manresa

Text i Foto : Gencat

  • S’instal·laran sistemes de detecció d’incidències, càmeres de vigilància i panells amb senyalització variable al corredor format per la C-55, la C-16 i la C-58
  • Els treballs tenen un pressupost de 2,3 milions d’euros i un termini d’execució d’11 mesos
c-55comptalsEl Departament de Territori i Sostenibilitat ha adjudicat les obres de millora de la seguretat viària i la mobilitat al corredor de la C-55, la C-16 i la C-58 al Bages. Es tracta d’un sistema de gestió intel·ligent de la mobilitat que forma part del paquet de millores implantades en les vies de l’entorn de Manresa, com les obres de millora realitzades a la carretera C-55 i el sistema de descomptes implantat a l’autopista C-16. Els treballs, amb un pressupost de 2,3 milions d’euros i un termini d’execució d’11 mesos, suposaran la instal·lació de sistemes de detecció d’incidències, càmeres de vigilància i panells amb senyalització variable.
El projecte inclou la instal·lació de panells d’informació variable a diversos punts de la C-55 i la C-16 i en d’altres carreteres confrontants que indicaran l’estat de les vies i del trànsit, indicant el temps de recorregut. Aquests panells seran en forma de pòrtic o banderola, és a dir, que quedaran just a sobre dels carrils.
En el tram de la C-55 comprès entre Castellbell i el Vilar i Manresa, s’instal·laran senyals de missatge variable (col·locats al costat de la calçada) per informar els usuaris de la velocitat màxima o de restriccions de trànsit en funció de l’estat de la carretera i de possibles incidències. També es disposarà un sistema de sensorització a la calçada, integrat als panells informatius, que permetrà, per exemple, adaptar les restriccions del trànsit a les condicions meteorològiques (pluja, neu…).
Monitorització del tram
El pla inclou, a més, un mètode de detecció automàtic d’incidències format per dos sistemes, que es complementaran: un de continu al llarg de tot el tram i un altre en punts concrets mitjançant càmeres amb detecció automàtica d’incidències (DAI). Aquests sistemes permetran donar informació en temps real sobre l’estat de la calçada i el trànsit al llarg del corredor.
També es col·locarà un altre tipus de càmeres fixes al llarg del traçat per verificar les alarmes indicades pels sistemes de detecció automàtics d’incidències i comprovar l’estat general de la carretera.
Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: