18/05/2022

Territori i Sostenibilitat de la Generalitat,impulsa obres de millora de la seguretat viària a la C-58 entre Viladecavalls i Castellbell i el Vilar.

  • S’adjudiquen els treballs d’implantació d’una separació central i actuacions complementàries en un tram de 12 quilòmetres, per un import de 5,7 MEUR.
  • Les tasques començaran aquest estiu i tindran un termini de 8 mesos.

Mapa obres c-58El Departament de Territori i Sostenibilitat ha adjudicat les obres de millora de la seguretat viària a la C-58 entre Viladecavalls i Castellbell i el Vilar per un import de 5,7 MEUR. Els treballs començaran aquest estiu i tindran un termini aproximat de 8 mesos. Aquesta actuació inclou millores en el traçat, el ferm, el drenatge i la senyalització, així com en la separació de carrils. En aquest sentit, una de les principals mesures que s’aplicaran és la implantació d’una barrera, entre els sentits de circulació a la pràctica totalitat del tram, que té una longitud de 12 quilòmetres, per evitar el risc de xocs frontals.
L’àmbit on s’actuarà, s’inicia passat l’enllaç de la C-58 i la B-245 (Viladecavalls) i finalitza a l’enllaç amb la BP-1121 (Castellbell i el Vilar). En aquest entorn, la C-58 registra un trànsit diari que oscil·la entre els 25.000 i els 17.000 vehicles, dels quals al voltant d’un 7% són pesants. La calçada té un carril per sentit de la circulació, amb alguns trams de carril addicional per a l’avançament de vehicles lents.
L’obra que ara s’impulsa s’emmarca en la nova Estratègia de millora de la seguretat viària que està desplegant el Departament de Territori i Sostenibilitat, a les carreteres de la seva titularitat. En concret, les tasques que es portaran a terme són:
– Instal·lació d’una barrera central per a separar els sentits de la circulació, de diverses tipologies, en funció de les característiques de cada tram: barrera metàl·lica o de formigó, i, en alguns casos, doble línia contínua.
– Renovació del paviment
– Tractament de talussos
– Reparació de junts a les obres de fàbrica que ho requereixin per garantir la regularitat de la calçada
– Adequació de la senyalització vertical de codi i d’orientació i de la senyalització horitzontal
– Millora dels elements que faciliten el drenatge de la carretera.
– Adequació de les barreres de seguretat i de l’abalisament.
A més, d’aquestes actuacions genèriques, l’obra inclou la millora d’alguns punts específics, entre els quals es poden remarcar:
–       Reordenació de l’accés al dipòsit de Coll Cardús: Amb l’objectiu de millorar la seguretat i la canalització del trànsit, es remodelarà l’accés amb una nova configuració dels ramals i les illetes.
–       Millora dels accessos a les urbanitzacions de Can Serra i del Palà, a Vacarisses, així com de la intersecció amb la BV-1212 a Castellbell i el Vilar, mitjançant modificacions als ramals i les illetes, juntament amb elements de senyalització i abalisament.
–       Implantació d’un carril per a l’avançament de vehicles lents en un tram d’1,3 quilòmetres, mitjançant l’ampliació de la carretera pel seu costat est i la col·locació de barrera central per separar els sentits, al terme de Vacarisses.

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: