09/12/2023

El president espanyol, Pedro Sánchez, i el cap del Govern, Pere Aragonès, reunits a la Moncloa el 29 de juny de 2021 (ACN)

Els titulars dels principals diaris,,,,

‘Ara’: “La Generalitat estudia com avalar les fiances del Tribunal de Comptes”

Als diaris d’avui dimecres:

‘El País’ obre amb la primera trobada entre el president del govern espanyol i el de la Generalitat: “Aragonès expone ante Sánchez su plan independentista máximo”. Al costat: “Cospedal dice que se reunió con Villarejo pero niega que le pagara”.

‘El Periódico’, també sobre la trobada entre presidents: “Sánchez y Aragonès desbloquegen les relacions però sense avançar”. A sota, problemàtica mediambiental: “L’ONU alerta del fet que la catàstrofe climàtica arribarà en 30 años”.

A ‘El Punt Avui’ es destaca el cas del Tribunal de Comptes contra líders del procés per l’acció de la Generalitat a l’exterior: “Passen factura”. A sota, l’actualitat de la pandèmia: “Repunt de contagis, d’ingressos als hospitals i a les UCI”.

‘La Razón’ destaca la primera trobada Aragonès-Sánchez amb un tema candent en plena efervescència: “”Indultos” en el Tribunal de Cuentas”. A sota, el nou vocabulari d’una norma polèmica: “”Ley Trans”: las viudas son cónyuges supérstites y las embarazadas progenitores gestantes”.

Per al diari ‘Ara’ el tema més important és el de les suposades despeses del procés: “La Generalitat estudia com avalar les fiances del Tribunal de Comptes”. A sota, la polèmica pel macrobrot a les Illes Balears: “La Fiscalia, contra el confinament d’estudiants a Mallorca”.

‘ABC’ també situa com a tema principal el desglaç entre els governs català i espanyol, igualment vinculat a la polèmica del Tribunal de Comptes: “Primera exigencia: no pagar la factura del ‘procés'”. En segon terme: “Irene Montero impone la ‘ley Trans’ a sus socios de gobierno y los progenitores.

‘El Mundo’, també amb els presidents espanyol i català: “Aragonès alardea de que Sánchez aceptará una solución votada”. A sota, un altre aspecte de la ‘Llei Trans’: “Denegar alquiler a gais se multará con hasta 150.000 euros”.

I ‘La Vanguardia’, també amb foto i tema principal dedicat al conflicte entre Catalunya i Espanya: “Sánchez i Aragonès es comprometen amb el diàleg malgrat la distància”. Com a segon tema del dia, vinculat tangencialment amb el primer: “El Tribunal de Comptes reclama 5,4 milions a 34 excàrrecs del procés per l’acció exterior”.

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares
%d