19/04/2024
Segueix llegint...

L’estudi s’ha posat en marxa al CAP de Súria i es dirigeix a 300 nens de 3 i 6 anys

La Coaner i en Jan tenen tres anys i tots dos tenien revisió amb la seva pediatra al CAP de Súria. També els hi tocava posar-se vacunes. L’experiència, però, ha sigut diferent de l’habitual perquè durant el procés de la punxada portaven posades unes ulleres de realitat virtual i han vist un vídeo en què l’avatar Leia ha rescatat un os panda que estava atrapat en una cova.

300 infants poden participar en la prova pilot que ha posat en marxa l’ICS a la Catalunya Central per reduir l’ansietat i el dolor en la vacunació infantil. A través de les ulleres, es pretén minimitzar la por que tenen els infants a la punxada. “Els nens es troben més relaxats que amb els mètodes tradicionals”, apunta la coordinadora del projecte, Mercedes de la Cruz.

La Unitat de Recerca i Innovació de l’ICS a la Catalunya Central ha posat en marxa una prova pilot per reduir el dolor i l’ansietat que suposa per als infants posar-se una vacuna. S’investigarà si posant als nens unes ulleres de realitat virtual es minimitza el dolor que senten durant la punxada i també si es redueix la por i l’ansietat que tenen quan s’han de posar una vacuna.

La coordinadora del projecte, Mercedes de la Cruz, explica que, fins ara, l’experiència ha estat molt positiva. El projecte, assegura aquesta pediatra, també té per objectiu que els infants no tinguin por d’anar al CAP i això “permetrà millorar la relació entre els professionals i la família”. A més, de la Cruz posa de manifest que, des de la irrupció del covid-19, els infants senten un estrès més gran quan han d’anar al metge.

Als infants que hi participin se’ls ofereix posar-se unes ulleres de realitat virtual a través de les quals veuen una història de dibuixos animats, adaptat a la seva edat. Mentre estan immersos en la proposta audiovisual, el professional d’infermeria de l’ICS els administra la vacuna que els pertoca per l’edat. Es tracta d’un vídeo de 2 minuts i mig de durada que se sincronitza amb el moment d’administrar la vacuna. Segons relata la coordinadora de l’estudi, el contingut està dissenyat per tranquil·litzar i relaxar el pacient i aportar-li emocions positives.

L’estudi s’allargarà durant un any i, en el cas que l’experiència sigui satisfactòria, aquesta eina es podrà exportar a altres àrees bàsiques de salut. A més, de la Cruz ha explicat que aquestes ulleres es poden adaptar a d’altres casuístiques com ara extraccions de sang o la cura de ferides.

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares