La predicció indica la formació d’una pertorbació entre les Illes Balears i Catalunya que podria donar lloc a precipitació intensa, vent fort i onatge alterat
El Servei Meteorològic de Catalunya informa que el solc que ha afectat a Catalunya dilluns es tancarà i formarà una baixa en altura, la qual tindrà reflex a nivell de superfície amb la formació d’una pertorbació de cara a avui dimarts al migdia. A partir d’aquest moment, els models meteorològics mostren molta dispersió. Malgrat tot, alguna de les simulacions apunta la possibilitat que dimarts a la nit s’aprofundeixi força entre les Illes Balears i el litoral català. En el cas que això succeís, es podrien donar condicions favorables per a la formació d’un petit cicló mediterrani quasi tropical(a l’ argot meteorològic es diu Medicane). Aquest tipus de baixa es dona poc sovint, però no és pas insòlita a la Mediterrània. És una estructura amb semblances amb els ciclons tropicals tot i que amb una mida molt menor, vent no tan fort, pressió no tan baixa i curta durada.
Pel que fa a la seva possible afectació a Catalunya, amb els mapes actuals es preveu precipitació que podria ser d’intensitat forta al litoral, el prelitoral i el nord-est, sobretot durant la nit de dimarts a la matinada de dimecres. A més, de manera tangencial, hi podria haver ratxes de vent fortes sobre el mar prop de la costa i onatge alterat amb onades màximes entorn dels 2,5 m al delta del Llobregat i al delta de l’Ebre.

Que és un Medicane o Cicló Mediterrani
Un cicló mediterrani quasitropical o cicló quasitropical mediterrani, també conegut com a minicicló, minicicló mediterrani, cicló mediterrani o medicane (fusió dels termes anglesos “MEDIterranean hurriCANE“) és una pertorbació ciclònica de morfologia semblant a la dels Ciclons Tropicals, però de menor intensitat i de dimensions més reduïdes, que es produeix sobre el mar mediterrani.
Els miniciclons es descriuen com unes estructures nuvoloses arrodonides les quals mostren una àrea lliure de núvols al seu centre. A més, estan associats a forts vents ciclònics, pluja intensa i un nucli càlid. Tot i que aquests sistemes no solen assolir la força d’un huracà (33 m/s de velocitat del vent a 10 m de mitjana durant 10 minuts), presenten algunes similituds dinàmiques i estructurals amb les tempestes tropicals. Solen ser fenòmens poc freqüent, ja que s’han detectat (a partir d’imatges satèl·lit i bibliografia) menys de 20 casos a la conca Mediterrània per al període 1982-2008.
La majoria dels miniciclons són breus i es queden sempre sobre el mar, però alguns han evolucionat molt a prop de zones costaneres i fins i tot han creuat illes mediterrànies. En tres ocasions, octubre del 1986, setembre del 1996 i octubre del 2003, un minicicló mediterrani va travessar Mallorca. En comptades ocasions poden arribar a tenir la força d’un huracà de categoria 1.