06/03/2021

Una trentena de veïns és reuneixen en busca d´idees a ” Imagina´t Castellbell i el Vilar ” organitzat per ERC-AM

La candidatura d’ERC-AM que integra persones del poble com a independents ha valorat molt possitivament la trobada “Imagina’t Castellbell i el Vilar” . Es tractava de fer participatiu el programa electoral i que tothom pogués opinar sobre els temes que preocupen a la ciutadania i així poder incorporar noves visions, noves idees.

El temps ha passat volant i durant l’acte, s’ha fet una radiografia del poble que tenim, del poble que volem i s’han posat sobre la taula molts dels problemes tot oferint algunes solucions o plantejant propostes o idees. Totes i tots els assistents han dit la seva fent una feina magnífica que va més enllà de la immediatesa i perfila un projecte de futur pel poble.
L’empresa de capital municipal Impuls Castellbell s.l. ha estat un dels temes més debatuts, doncs sembla demostrat que la seva gestió no és la òptima ni l’adequada, arribant-nos a qüestionar fins i tot la seva existència. Recordem que va ser creada per l’actual consistori amb l’ànim d’agilitzar tràmits i per l’estalvi d’una part d’IVA. Per aquesta raó, s’ha acordat dedicar un monogràfic per parlar i aprofondir en les pròximes setmanes convocant als ciutadans afectats. La voluntat i l’objectiu del grup d’ERC-AM és facilitar la realització de les obres, però amb una gestió veritablement àgil i estalviadora, atenent els tempos dels propis interessats i amb el cost més reduït possible, com deiem. Estem parlant d’unes obres de gran volum que afecten a la Vall de Montserrat, al projecte Borràs Nord i a Mas Enric/Can Prat.

La crisi ha estat omnipresent en tots els àmbits i totes les anàlisi, però durant la trobada s’han arribat a fer algunes propostes ben realistes què, amb pocs recursos, poden ajudar a millorar sensiblement la vida al poble. L’àmbit dels serveis socials, tant en la vessant cultural (xarxa d’associacionisme, etc) com en la purament d’atenció a les persones, també ha estat un dels eixos importants.

El Josep Emili Puig i el Jaume Masats, amb el Ramon Rubira i la Maria Masats, han estat els “especialistes dinamitzadors” que ens han tutelat a les taules de treball (urbanisme, administració i atenció a les persones (serveis socials, associacionisme, cohesió, etc)
La comissió de campanya que està treballant el programa electoral de la candidatura d’ERC-AM, incorporarà doncs totes les conclussions de l’Imagina’t i explicaran el programa definitiu en un acte que també serà obert a la ciutadania. Molts dels temes sorgits eren coneguts, però la intervenció del veinatge i la seva participació legitimen les propostes.

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

2 thoughts on “Una trentena de veïns és reuneixen en busca d´idees a ” Imagina´t Castellbell i el Vilar ” organitzat per ERC-AM

  1. Helena, ha fet falta l’arribada de les eleccions per poder encendre la metxa, i per començar a pensar en la transformació possitiva de Castellbell i el Vilar a partir d’un projecte participatiu. El Ramon Fontdevila al seu bloc ens diu: no hi ha res més potent que un grup de persones compromeses pensant com resoldre un mateix problema. I això creiem que és recuperar la política feta per les persones donant-li sentit i dignificant-la, en contrast als personalismes que estem acostumats.

  2. Ostres quina pena que no pogués venir, segur que va ser molt interessant, espro q dongui resultats!

Comments are closed.

%d bloggers like this: