26/06/2022

Unes 500 persones assistiran al Congrés Estatal sobre Alteracions de Conducta que organitzen AMPANS i Althaia i que tractarà de l’autisme

Text i Foto:Althaia

  • Se celebrarà els dies 9 i 10 de novembre del 2017 a Manresa i comptarà amb ponents de prestigi internacional

congres_conducta

 Unes 500 persones assistiran a la quarta edició del Congrés Estatal sobre Alteracions de Conducta que organitzen conjuntament Althaia i AMPANS i que se celebrarà dijous i divendres vinent, 9 i 10 de novembre, a Manresa. El Congrés tractarà a fons les alteracions de la conducta que presenten infants, adolescents, joves i adults amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA).

Sota el títol Conducta i Autisme. De l’experiència a l’evidència, el Congrés serà un fòrum de debat professional que comptarà amb la participació de ponents de prestigi internacional, com per exemple Steve Goodman, doctor en Psicologia; Andrew Isaac, metge psiquiatra especialitzat en discapacitat intel·lectual; Bo Hejlskov, neuropsicòleg especialista en l’atenció i educació especial, i Amaia Hervás, cap de psiquiatria infantil i juvenil de l’Hospital Universitari Mútua de Terrassa.

 

En els últims 20 anys hi ha hagut un increment en la prevalença de TEA en infants; si a finals del segle XX es parlava de 20 per cada 10.000 nens, ara s’estima en 1 per cada 160. Això suposa una canvi significatiu en la conceptualització del trastorn i dels serveis que s’han d’oferir per promoure el desenvolupament saludable i la inclusió social d’aquests nens i nenes i de les seves famílies.

El Congrés vol fer visible models, enfocaments, estratègies i pràctiques basades en l’evidència que facin possible canvis en els nostres sistemes de provisió de serveis i suports. A més de conferències, hi haurà taules rodones, comunicacions, pòsters i un taller. L’esdeveniment es farà entre els teatres Kursaal i Conservatori.

L’acte inaugural tindrà lloc dijous a 2/4 d’11 del matí al Kursaal amb la presència de la regidora de Cohesió Social, Gent Gran i Salut de l’Ajuntament de Manresa, Mercè Rosich; el director general d’Althaia, Manel Jovells; el director general d’AMPANS, Toni Espinal, i el president de l’Associació Europea de Salut Mental en la Discapacitat Intel·lectual (EAMHID), Roger Banks.

Podeu consultar el programa complet a la pàgina web del Congrés.

 

La Fundació Althaia

ALTHAIA és una fundació privada sense ànim de lucre que dona un servei integral a les persones en l’àmbit sanitari i social. Ofereix atenció primària i hospitalària, atenció a la dependència, assistència especialitzada, medecina de l’esport i salut mental.

Els recursos de salut mental de la Fundació ALTHAIA donen resposta, mitjançant diferents dispositius de diversos nivells assistencials, a les necessitats de les persones, i als seus familiars, amb problemes de salut mental i addiccions: urgències, hospitalització de malalts aguts i subaguts, hospitals i centres de dia. Aquests recursos donen cobertura a Manresa, on s’ubica la institució sanitària, i a la seva àrea d’influència territorial. Per cobrir les necessitats d’oci, laborals, residencials i d’integració comunitària, ALTHAIA és impulsor de l’innovador projecte Mosaic.

 

La Fundació AMPANS

AMPANS és una fundació que, amb més de 700 professionals,  treballa per promoure l’educació, la qualitat de vida i la inserció laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual, malaltia mental i altres col·lectius en situació de vulnerabilitat, creant i gestionant centres, serveis, programes i suports. Acompanya i dóna suport a les persones (2.228 l’any passat) en serveis d’escola d’educació especial, formació, treball, atenció diürna, ocupació terapèutica, acolliment residencial, lleure, esport i tutela, fomentant l’autonomia i la igualtat d’oportunitats.

En l’àmbit laboral, crea empreses i serveis que donen feina a més de dues-centes persones amb discapacitat i en situació de risc, en els sectors de jardineria i garden (Garden AMPANS), neteja, manipulats, arts gràfiques, serveis de medi ambient, restauració (Canonge), i amb Formatges Muntanyola i Vins Urpina.

El seu sistema de gestió organitzatiu ha estat acreditat amb el model d’excel·lència europeu EFQM 500+ i ha estat guardonada amb el Premi Factor Humà Mercè Sala 2017 pels seus valors i contribució social.

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: