08/12/2023
Segueix Lleguint...

Consideren que cal un “canvi d’estratègia” i que no s’estan fent “prou esforços”

Veïns de Sant Vicenç de Castellet, han arrencat una campanya de signatures per exigir a l’Ajuntament que emprenguin més mesures per frenar l’auge de fets delictius que pateix el municipi. Sota el nom Desperta Sant Vicenç de Castellet, el col·lectiu considera que cal “un canvi d’estratègia” i que el govern municipal “no està fent prou esforços”, assenyala el portaveu del col·lectiu, Sandalio del Río. El col·lectiu ja va dur, l’octubre de 2020, més de 1.800 signatures al consistori. Ara ho volen tornar a fer perquè, segons del Río, “la situació no ha millorat”. Ahir mateix dimarts l’Ajuntament va anunciar que s’han desallotjat dos pisos ocupats, un d’ells conflictiu amb el veïnat.


El malestar a Sant Vicenç de Castellet es remunta al 2020. Prop de 200 veïns van protestar per les ocupacions delinqüencials que s’estaven produint i els problemes de convivència que se’n derivaven. Ajuntaments del Bages sud, entre els quals el santvicentí, van formar un grup de treball contra aquesta problemàtica.

Entre les mesures que han engegat hi ha talls al subministrament d’aigua dels habitatges que estaven connectats de manera fraudulenta. També, a través de la pressió policial i la tasca dels serveis socials, s’han aconseguit desallotjar alguns blocs, el darrer aquest cap de setmana. En paral·lel s’han engegat procediments judicials per poder desallotjar altres pisos que continuen ocupats.

No obstant això, Desperta Sant Vicenç considera que cal anar un pas més enllà perquè el problema “hi continua sent”. “No són només les ocupacions, també la delinqüència, va tot lligat”, apunta el portaveu del col·lectiu, Sandalio del Río, tot assegurant que “la gent té por d’anar sols o passar per determinades zones”.

Ahir dimarts a la tarda el col·lectiu va presentar la campanya de recollida de signatures. Entre les accions concretes que exigeixen hi ha un canvi en la gestió del cos de policia local que permeti dotar-la de més recursos humans i materials amb l’objectiu que “pugui realitzar amb eficiència la seva tasca de protecció del veïnat”. I és que, segons recalca el col·lectiu, actualment el cos compta amb una plantilla de 15 persones, “molt per sota de municipis de l’entorn” i que consideren que és “insuficient”.

La recollida es farà en diferents establiments comercials del municipi i també per via telemàtica.

Menys pisos ocupats

Des de l’Ajuntament Santvicentí, asseguren que les ocupacions al municipi bagenc han disminuït en els darrers mesos. Segons han explicat, en aquests moments hi ha registrats 40 pisos en situació irregular, la gran majoria, especifiquen, per situacions socioeconòmiques. No obstant això, exigeixen “més recursos i competències” pels ajuntaments per poder gestionar les ocupacions. També detallen que estan mantenint contactes amb les propietats d’edificis buits per tal que els condicionin i els posin a lloguer a preus assequibles.

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares
%d