12/08/2022

Així es constituirà dissabte l’Ajuntament .

Text: extret del PDF de Sóc Regidor de l’ACM (edició 2015)

Aquest dissabte 15 de Juny a les 12 del migdia a la Sala de plens de l’Ajuntament, es constituirà el nou mandat 2019-2023. Així serà l’acte:

Quin dia es constitueix l’ajuntament?

L’ajuntament es constitueix en sessió pública el vintè dia posterior a la celebració de les eleccions. Si s’hagués presentat recurs contenciós administratiu contra la proclamació dels regidors electes l’ajuntament es constituiria vint dies després.

Com es constitueix el ple?

Es forma una mesa d’edat integrada pels electes de més i menys edat presents a l’acte, que hauran de comprovar les credencials presentades o acreditacions de la personalitat dels electes, d’acord amb les certificacions trameses a l’ajuntament per la Junta Electoral de Zona.
Un cop realitzada la comprovació, si al ple hi concorren la majoria absoluta dels regidors electes, la mesa d’edat declararà constituïda la corporació.

Què és la credencial?

La credencial és un document expedit per les Juntes Electorals de Zona, un cop fet l’escrutini general, que acredita que la persona a la qual fa referència ha estat escollida regidor de l’ajuntament. La credencial serà necessària el dia de la sessió constitutiva.

Què succeeix si el dia de la sessió constitutiva no hi assisteix la majoria absoluta dels membres electes?

En cas que no hi concorri la majoria absoluta dels membres electes no es podrà constituir la nova corporació i s’haurà de celebrar la sessió dos dies després.

En aquesta segona sessió la corporació es constituirà amb independència del nombre de membres assistents.

En el moment de la presa de possessió l’electe pot jurar, prometre o recórrer a l’imperatiu legal?

Els electes poden escollir entre jurar o prometre la Constitució i, si ho creuen convenient, podran manifestar addicionalment que ho fan per imperatiu legal.
En tot cas la promesa o el jurament de la Constitució són imprescindibles per adquirir la condició de regidor de l’ajuntament.

Qui pot ser candidat a l’alcaldia?

Podran ser candidats a l’alcaldia d’un ajuntament tots els regidors que hagin encapçalat una llista electoral.
Serà proclamat alcalde o alcaldessa el candidat que, el dia de la sessió constitutiva, obtingui la majoria absoluta dels vots dels membres de la corporació.

La votació es fa votant introduint una papereta a una urna amb el nom del candidat.

Un cop escollit el nou Alcalde o Alcaldessa, el president de més edat li fa entrega la vara d’alcalde i acte segui l’escollit fa un discurs d’inici de la legislatura.

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: