04/12/2023

Pla general d'un tren aturat a l'estaci?? de Pla??a Catalunya dels Ferrocarrils de la Generalitat. Imatge del 20 de desembre del 2021 (Horitzontal)

Vols saber-ne més? Clica a la notícia,,,,

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) farà treballs de millora a la via en el tram entre les estacions de Manresa Viladordis i Olesa de Montserrat, a la lí­nia Llobregat-Anoia. El gruix de l’actuació es farà durant dos caps de setmana (18-19 de novembre i 2-3 de desembre) per minimitzar l’afectació als usuaris.

El pressupost global de la intervenció és de 3,3 MEUR. Les obres consistiran en la substituci de les travesses de tres ponts i de diferents parts del traçat, i en la renovació de les subjeccions dels trams de via de dos túnels. Durant els dos caps de setmana en què s’efectuaran les obres es prestarà un servei alternatiu d’autobusos.

D’una banda, es renovaran les subjeccions dels trams de via de dos túnels, el de la Puda (de 1.054 metres de llargada), entre les estacions d’Olesa de Montserrat i Aeri de Montserrat; i el túnel del Firmat (de 566 metres), situat entre les estacions de Sant Vicenç-Castellgalí­ i Manresa Viladordis.

A més, se substituiran les travesses dels tres ponts metàl·lics que es troben al llarg del traçat entre Martorell i Manresa: el pont de ferro del Burés (de 50 metres de llargada), entre les estacions de Castellbell i el Vilar i Sant Vicenç-Castellgalí; el pont de Boades (de 100 metres), entre les estacions de Sant Vicenç-Castellgalí ­ i Manresa Viladordis; i el pont sobre la carretera de Vic (de 18 metres), ja dins la trama urbana de Manresa. A més,s’aprofitarà l’actuació per renovar els recolzaments de neoprਠde dos d’aquests ponts, els de Boades i el del Burés.

Per últim, es renovaran les travesses de diversos trams de via entre les estacions de Manresa Alta i Sant Vicenç-Castellgalí i entre les estacions d’Olesa de Montserrat i Monistrol de Montserrat. La substitució d’aquestes travesses forma part de la reposició ordinària d’elements de les infraestructures de Ferrocarrils.

Segons informa FGC en un comunicat, les obres s’emmarquen dins del “constant procés de renovació de les instal·lacions, equipaments i localitzacions per continuar donant un servei de qualitat a les persones usuàries, amb l’objectiu d’assegurar la robustesa de les instal·lacions, el confort de les circulacions i la fiabilitat i puntualitat en el servei”.

Servei alternatiu d’autobusos el 18-19 de novembre i el 2-3 de desembre

Les obres als ponts de Boades i el del Burés i als túnels de Firmat i de la Puda comportaran el tall de la circulació ferroviària r en dos trams diferents, que es prestarà amb un servei alternatiu d’autobusos. FGC explica que ha programat les actuacions durant dos caps de setmana en tractar-se de períodes de “baixa demanda” i així­ “minimitzar l’afectació” als usuaris. En concret, els treballs s’han programat per a dos caps de setmana, els del 18-19 de novembre i 2-3 de desembre.

FGC informa que entre les estacions d’Olesa de Montserrat i de Manresa Viladordis hi haurà servei de bus substitutori des de l’inici del servei fins a les 9h del matí­ i des de les 20h del vespre fins a la finalització del servei. Durant aquestes franges el servei de tren es mantindrà entre les estacions de Barcelona Plaça Espanya i Olesa de Montserrat, i entre Manresa Viladordis i Manresa Baixador.

La resta d’hores (de 9 a 20h) el servei de bus substitutori es reduirà al tram comprès entre les estacions de Monistrol de Montserrat i Manresa Viladordis. En aquesta franja, hi haurà  servei de tren entre Barcelona Pl. Espanya i Monistrol de Montserrat i entre Manresa Viladordis i Manresa Baixador.

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares
A %d bloguers els agrada això: