27/06/2022

Castellbell i el Vilar apren ” els Valors dels Valors ”

Aquest divendres 21 de juny al vespre s´ha celebrat a la sala polivalent del Centre Cultural “ joan Masats a Castellbell i el Vilar un taller sota el títol “ el Valor dels Valors “ a càrrec del castellvilarenc Jordi Calsina .
El taller que en realitat te una duració total de unes cinc hores, al que s´ha fet aquesta tarda vespre ha durat unes dues hores , que ha consistit en enenyar quins son els nostres valors i com ens hem de afrontar tant a nivell personal com professionalm, sigui en una empresa o en una associació .

Es tracta d´un taller molt amé que ensenya a com hem de afrontar la vida amb els nostes valors , alguns dels criteris que generalment son acceptats i que caracteritzen als valors: • Durabilitat: Puix que es reflecteixen en el curs de la vida, sent uns més permanents que uns altres. Exemples: El valor del plaure és més fugaç que el valor de la veritat. • *Integralidad: Els valors són abstractes, no indivisibles • Flexibilitat: Els valors canvien amb les necessitats i experiències personals. • Satisfacció: Generats en les persones que ho practiquen. • Transcendència: Donen sentit i significat a la vida humana. • Dinàmics: Es transformen conforme al pas del temps (èpoques) • Aplicabilitat: Es pràctica amb les accions, els quals al seu torn reflecteixen els principis de les persones. • Complexitat: Obeeixen a causes diverses. Requereixen judicis i decisions. • Polaritat: Sentit contrari del valor. La pràctica de valor desenvolupa la humanitat de la persona, mentre que el contravalor la despulla d’aquesta qualitat. • Jerarquia: Hi ha valors que es consideren superiors (dignitat, llibertat, realització personal) i uns altres com a inferiors (Els relacionats amb les necessitats bàsiques); no obstant això, no són rígides ni predeterminades La metodologia Simon Dolan, permet reflexionar i establir la pròpia piràmide de valors, per mitjà d’un joc col•lectiu que es pot practicar a tots nivells tant familiar, d’amics, d’escola, d’equip o d’empresa. A través d´un joc de cartes. A banda d’interioritzar i prendre consciencia de quins son els meus valors (els de l’equip, empresa, etc.) i ens permet reflexionar si realment actuem alineats amb aquest valors i si es dona el cas d’allunyament, decidir quines accions podem emprendre .

Al final s´ha projectat un vídeo amb musica i imatges de la pelicul.la gladiator que ha permés a més d´una persona pendre les seves pròpies reflexions sobre els valors .

Aquest taller ha estat organitzat per L´Associació de Veíns I propietaris de Sant Cristòfol amb la col..elaboració de L´Ajuntament de Castellbell i el Vilar .

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: