09/08/2022

Castellbell i el Vilar s’afegeix a la campanya comarcal dedicat a la gent gran “Tracta’m bé”

Text i Foto : Aj CBV

Tracta'm Bé

  • La iniciativa és promoguda des de l’àrea de Gent Gran del Consell Comarcal del Bages
L’Ajuntament de Castellbell i el Vilar ha començat aquest mes de febrer les accions de la campanya de sensibilització comarcal Tracta’m bé”. La iniciativa, promoguda per l’àrea de Gent Gran del Consell Comarcal del Bages, fomenta la prevenció contra els maltractaments a les persones grans al terrritori i també al municipi. L’Ajuntament es va adherir a la campanya a la tardor i ara es comencen a plantejar les primeres accions de difusió i sensibilització.

Xarxa d’establiments
Una de les primeres activitats és la proposta de crear una xarxa d’establiments adherits a través d’un distintiu i es farà difusió de la campanya a través de la col·locaciò de cartells en diferents espais estratègics (CAP, Casal del Pensionista, Escola bressol, Escola Jaume Balmes, Centre Cultural Joan Masats, Ajuntament, marquesines autobús, etc). Finalment el Casal del Pensionista disposarà de la publicació Relats amb tracte que recull dotze relats curts i un d’inèdit d’Isabel-Clara Simó on es reflecteixen diferents tipus d’abusos que poden patir les persones grans. En paral·lel, es proposa crear un grup de persones grans voluntàries que es vulguin implicar en la campanya i visitar establiments i comerços per explicar la iniciativa. Aquest grup rebrà una formació prèvia.

Envelliment de la població i tema tabú
Les estadístiques
indiquen que hi ha un gran augment del nombre de persones grans i les tendències actuals indiquen que al 2030, el 23% de la població tindrà més de 65 anys. Per altra banda els maltractaments a les persones grans (físics, psicològics, sexuals, financers, per negligència i abandonament…) són una realitat desconeguda que cal aflorar: és un tema poc conegut i no se’n parla ja que es considera un tema tabú, moltes persones grans se senten maltractades per les grans empreses subministradores i per entitats financeres, hi ha certs abusos de fills/es a pares que es consideren “normals”, les dones grans també són víctimes de violència masclista, etc. Preocupa el fet que els maltractaments a les persones grans és un tema on manca molta informació adreçada a les persones grans per tal d’apoderar-los i poder detectar quan són víctimes de maltractaments. I també informació cap a les famílies i les persones cuidadores per tal d’assessorar com tractar a la persona gran, especialment en les situacions de persones grans dependents.

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: