25/06/2022

Castellbell Residencial i l’Ajuntament de Castellbell acorden la cessió de dos terrenys destinats a aparcaments

Text i Fotos : Pere Sánchez

Fa una setmana en aquest mateix mitjà us vam informar que Teyco (Castellbell Residencial ) retirava de manera definitiva les tanques de formigó que hi havien a l’entrada de l’antiga fabrica tèxtil del Borràs (Castellbell i el Vilar) i que a més es construïa una rampa per accedir-hi.

Amb la construcció d’aquest accés que a part de la rampa, es preveu eixamplar l’entrada ja que l’actual queda estreta pel pas de camions, sobretot a la corba que hi ha davant del restaurant «La Torre» que té una visibilitat nul·la, tant pels que baixen com pels que pugen .

Un cop fet aquest accés, quedaran anul·lats:

  • La que hi ha actualment entre l’aparcament i l’entrada que hi ha abaix.
  • La de l’aparcament

    Nous espais apacarments 2016_0
    Els dos accessos que quedaran anul·lats properament

El poble augmentarà la zona d’aparcament amb 2 nous solars.

Nous espais apacarments 2016_1
Futur accés a l´aparcament des del C/ : Joaquim Borràs 55

Aixo no implicarà que l’actual aparcament, no sigui accessible tal com ho és ara, de fet Castellbell Residencial i l’Ajuntament de Castellbell i el Vilar han acordat la cessió a través «d’un contracte amb un lloguer simbòlic perquè l’Ajuntament pugui disposar per un període de 10 anys, de l’espai d’aparcament de l’antiga fàbrica Torcidos Ibéricos. Aquests espais seran destinats a zona d’aparcament i l’Ajuntament té previst obrir-hi un accés, a l’alçada del número 55 del carrer Joaquim Borràs» situat a prop del carrer sense nom on hi ha un terreny (conegut com el «Galliner») i que comunicarà amb l’actual aparcament, amb la qual cosa es guanyara més espai per poder estacionar .

 

Però aquest no serà l’únic espai destinat a l’aparcament. En el mateix acord entre les dues parts, han acordat la cessió d’uns terrenys també habilitats a aparcaments al carrer Maria Aurèlia Capmany.

Aquest indret està situat als pisos vermells, just al començament del carrer Joan Grau, hi ha un lloc que està abandonat, «tancant així una compensació que venia dels anys 70, quan es van construir els pisos».

Nous espais apacarments 2016
Indret on s´hi ubicaran els nous aparcaments als “Pisos Vermells”

Amb aquestes dues cessions, el poble guanyarà espai destinats a estacionament de vehicles, tenint en compte que a l’Avinguda Catalunya hi ha espai i que gairebé mai s’utilitza; desde l’Ajuntament aquests acords amb Castellbell Residencial suposa que «s’integra un espai més al poble, es guanya mobilitat i es descongestiona l’aparcament al municipi. També s’està estudiant reubicar el mercat municipal en aquests nous espais per facilitar la creació d’un nucli comercial entre els botiguers i paradistes».

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: