04/12/2023
Aquesta noticià t'interessarà....

Budó assenyala que els grups poden impulsar un canvi legal al Parlament

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, va afirmar ahir dimarts 6 d’Octubre que la possibilitat d’una modificació parcial de la llei electoral és un “escenari obert” per garantir les eleccions del 14 de febrer en el marc de la pandèmia. En roda de premsa posterior al Consell Executiu, va assenyalar que el Govern no pot impulsar canvis legals perquè està en funcions però que sí que ho poden fer els grups parlamentaris. En aquest sentit, Budó va afegir que “caldrà consens” i ha subratllat que a tots els partits els interessa garantir el dret a vot dels ciutadans i alhora les mesures sanitàries.
La també portaveu del Govern va explicar que l’executiu ha creat un grup de treball sobre com s’han d’organitzar les pròximes eleccions catalanes. Un grup en el què estan implicats els departaments de Presidència, Exteriors, Salut i Interior.

Segons Budó, l’objectiu és garantir dues coses bàsiques: el dret a vot, és a dir que tothom pugui votar sigui quina sigui la seva situació, i garantir al màxim les garanties sanitàries. En aquest context, va explicar que s’han plantejat diverses qüestions com la possibilitat de sol·licitar telemàticament el vot per correu o garantir que les paperetes arribin als domicilis per evitar al màxim la manipulació de materials.

“Si cal o no modificar parcialment la llei electoral és un escenari obert i una eina que tenim per poder garantir que es puguin celebrar aquestes eleccions amb màximes condicions sanitàries i democràtiques”, va concloure.

I pel que fa a l’informe encarregat a la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat sobre les eleccions, Budó es va limitar a dir que aquest informe “obre tots els escenaris”.

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares
A %d bloguers els agrada això: