08/12/2023

Les factures d’aigua, energia i gestió de residus són costos importants per als Ajuntaments que, en el context actual, necessiten reduir la seva despesa. Per això, dins el programa Regió Verda, liderat pel Consell Comarcal, des de l’Àrea de Territori i Medi Ambient s’ha organitzat una jornada adreçada a polítics i tècnics municipals per donar-los eines, coneixements i explicar-los casos pràctics sobre com reduir aquestes factures.

El programa de la jornada inclou intervencions a càrrec de tècnics i polítics d’ens locals i empreses del sector ambiental que explicaran diferents maneres d’estalviar en aquests consums i serveis i presentaran casos d’èxit en la reducció de la despesa, com la renovació de l’enllumenat a l’Estany amb LEDs, la instal·lació de calderes de biomassa a
La sessió “Com reduir costos mitjançant millores ambientals i inversions verdes als ens locals” es farà el dia 31 de maig al Consell Comarcal i és inclosa dins el programa Regió Verda

Fonollosa o les actuacions d’eficiència energètica en l’enllumenat i edificis públics dutes a terme per Manresa. En matèria d’energia es parlarà també de l’execució de millores a través d’empreses de serveis energètics, exemplificant-ho amb el cas de Tona, i s’exposaran els beneficis de portar a terme una bona comptabilitat i gestió energètica, com es fa des del Consell Comarcal d’Osona pels municipis de la comarca. S’exposaran també mesures i casos pràctics d’estalvis en la gestió de residus -a través del canvi de models i la racionalització de freqüències de recollida, per exemple-, en la gestió de l’aigua –com l’optimització dels rendiments de xarxes– i en la jardineria municipal.

El programa Regió Verda té com a objectiu potenciar al Bages el sector empresarial lligat a la sostenibilitat i la denominada economia verda, i promoure el creixement econòmic sostenible. Es duen a terme diferents iniciatives per promoure i donar valor al sector del Bages, per generar oferta i demanda laboral i per millorar la qualificació dels futurs professionals del sector. Aquest programa té un finançament de 85.000 euros, inclosos en la subvenció del milió d’euros que el Ministerio de Industria, Turismo y Comercio va donar al Pacte Territorial del Bages per dur a terme actuacions de diversificació i dinamització industrial a la comarca. El programa és liderat pel Consell Comarcal del Bages i es desenvolupa conjuntament amb Pimec Catalunya Central i Cambra de Comerç de Manresa.

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d