04/08/2021

La direcció General de Protecció Civil Impulsara mesures per a les platjes Catalanes

La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) i els representants al grup de treball específic de mesures de seguretat i protecció a les platges i llocs de bany de Catalunya han elaborat un llistat amb el mínim de mesures de seguretat recomanades a les platges (que estarà disponible ja aquest estiu).

El Grup de treball de mesures de seguretat i protecció a les platges i llocs de bany de Catalunya està format pels organismes que tenen implicació directa en la gestió de les platges: Federació Catalana de Salvament i Socorrisme, l’Associació d’Empreses Catalanes de Salvament Aquàtic, la Creu Roja de Catalunya, la Federació de Municipis de Catalunya, l’Associació Catalana de Municipis, la Diputació de Barcelona, l’Agència Catalana de l’Aigua, la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra, la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), i la Direcció General de Protecció Civil.

De cara al proper any, el 2013, el Grup de treball ha establert la preparació d’un projecte de decret, que regularà de forma integral la seguretat a les platges i que incorporarà les mesures preventives.

A més d’aquestes dues línies bàsiques d’actuació, el projecte d’establir un marc legal clar i uniforme relacionat amb la seguretat de les platges, s’està treballant també en el disseny i execució d’una campanya informativa destinada a la sensibilització de la població tant autòctona com turística, que sovint desconeix dades com el codi semafòric de les banderes o que el telèfon d’emergències és el 112.

Un altre punt important del projecte és la posada en marxa d’un sistema de centralització i tractament de la informació relativa a les incidències significatives, des del punt de vista de protecció civil, a les platges catalanes.

D’altra banda, també cal destacar les mesures que s’implantaran aquest estiu referides a l’increment de la coordinació i seguiment de les incidències a les platges i del seu estat, amb el Centre de Coordinació d’Emergències de Catalunya CECAT de la DGPC.

Així, aquesta propera temporada de platges (juny, juliol i agost), al CECAT (que té dues sales, una a l’edifici 112 de Reus i una altra a la seu del Departament d’Interior, a Barcelona) hi haurà personal destinat únicament a aquestes funcions.

Es farà un seguiment i recopilació exhaustiva de l’estat de les platges, els possibles canvis d’aquest, i de les incidències que s’hi puguin produir. També s’explotaran les dades sobre aquestes incidències per observar tendències o patrons de risc. La informació sobre l’estat de les platges es podrà seguir per la ciutadania i els mitjans de comunicació a les webs de Protecció Civil http://www.gencat.cat/emergencies i Creu Roja de Catalunya http://www.creuroja.org.

Les mesures referides abans acordades pel “Grup de treball de mesures de seguretat i protecció a les platges i llocs de bany de Catalunya” van ser informades favorablement per la Comissió de Protecció Civil de Catalunya el 26 d’abril de 2012.

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: