05/12/2023

Exterior dels Cinemes Texas, el 2 d'octubre del 2019 (horitzontal)

Si t'agrada el cine i tens moltes ganes, aquest article t'encantarà.....

Foto i Vídeo: ACN

Hi haurà menys sessions i més “esponjades” i els convivents podran seure junts dins les sales

Les sales de cinema comencen a veure “la llum al final del túnel”: La majoria, a Catalunya i l’Estat, reobriran entre el 26 de juny i el 3 de juliol, confirma a l’ACN el president del Gremi d’Exhibidors de Catalunya. Camilo Tarrazón adverteix que les estrenes més llamineres pel gran públic trigaran “unes setmanes” a tornar. I que les condicions de reobertura no seran fàcils per la seva economia: menys sessions i més esponjades, i un aforament del 50%, això, sempre que als respectius territoris s’hagi assolit la fase 3. Però el sector compta amb les “ganes de tornar al cinema” del públic que mostren “totes les enquestes” per començar a caminar. Un públic que haurà de dur la mascareta i que podrà seure junt si és “convivent”.
Un dels factors que ha fet concretar el retorn de la majoria de sales a partir del 26 de juny ha estat la coincidència amb el calendari de la fase 3 de la desescalada. Els exhibidors confien que no hi hagi reculades i que això els permetrà reobrir ja amb un 50% de l’aforament a la majoria del territori català i espanyol (o en el pitjor dels casos, quan faltin pocs dies perquè tots arribin a la ‘nova normalitat’).

També hi ha pesat el pla d’estrenes de les distribuïdores. “Era necessari confirmar un calendari de llançament de pel·lícules per poder-se plantejar l’obertura, i a la vegada era necessari tenir una data d’obertura per confirmar un calendari de llançament de pel·lícules”. Un “peix que es mossega la cua” que ja comença a desencallar-se amb l’horitzó de retorn generalitzat a finals de juny.

En aquest sentit, Tarrazón agraeix el “compromís important” de les distribuïdores, i assegura que estan apostant per “grans pel·lícules”. Tanmateix, avisa que les estrenes més llamineres no arribaran el primer dia. La cartellera trigarà “dos o tres setmanes” a començar a incorporar films més taquillers. I quant a les estrenes internacionals, la primera serà el 19 de juliol: ‘Tenet’, de Xavier Nolan. I el 24 de juliol arribarà ‘Mulan‘ de Disney, un film que s’havia d’haver estrenat al març. A l’agost començaran a arribar les primeres pel·lícules catalanes i espanyoles, avança. L’exhibidor afegeix que el context és una oportunitat “pel producte local que tantes vegades diu que li falta espai a les sales”, però té dubtes que ara mateix “tinguin la capacitat de llançar-lo”.

Recuperació a pas lent

“En aquestes condicions la viabilitat econòmica és molt difícil, però a diferència del teatre, els cinemes repetim la funció molts cops al llarg del dia”. Tarrazón resumeix així la barreja de sentiments amb què els cinemes encaren la reobertura. No es veuran tan penalitzats com el sector de les arts escèniques, però la reducció de l’aforament i l’esponjament de les sessions per evitar aglomeracions i desinfectar les sales seran igualment un llast a la seva economia.

Quant als espectadors, sempre amb mascareta, Tarrazón celebra almenys que el govern espanyol autoritzi a seure plegats aquells grups de persones que siguin convivents. “No tenia sentit haver-los de separar tots”, diu, quan la quantitat de transaccions d’una sola entrada als cinemes és molt poca, “perquè és una experiència col·lectiva”. La resta, siguin individus o grups, hauran de seure amb una butaca de separació entre ells i respecte els grups de convivents.

La venda d’entrades online i el pagament ‘contactless’ a taquilla, les mascaretes, les distàncies de seguretat a tot el recinte i el reforç de les mesures d’higiene i de protecció dels treballadors seran algunes de les constants de la nova normalitat al cinemes. Una situació que Tarrazón espera transitòria i que, això sí, no restringirà el consum de crispetes ni llaminadures a les sales, segons confirma l’exhibidor, perquè són productes i/o envasos d’un sol consum.

“Totes les enquestes o estudis de mercat demostren que el públic de cinema té ganes de tornar al cinema. Nosaltres estem preparats per rebre’ls en les millors condicions de seguretat i comoditat”. Amb aquest ànim, i conscients que la “recuperació” del públic serà un procés llarg (“d’aquí a finals d’any i una part de 2021”), els cinemes compten ja els dies per tornar a il·luminar les pantalles.

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares
%d