12/08/2022

El govern espanyol permet l’ocupació de tots els seients a trens, metro o bus

Foto: Pere Sánchez/Foto metro:Arxiu ACN

El BOE manté l’obligació de garantir només dos persones per metre quadrat

en els espais de viatge a peu

Tots els seients dels autobusos, trens o metro es podran ocupar a partir de dilluns, segons es desprèn del BOE publicat aquest dissabte al migdia, que aixeca la restricció del 50% d’ocupació dels seients que estava vigent fins ara en alguns dels transports. Així, ja no hi haurà limitacions en l’ocupació de gent asseguda, tot i que es demana que, quan el nombre de passatgers ho permeti, es procuri garantir la “màxima separació” entre persones. Pel que fa als transports públics amb espais per viatjar de peu, es manté l’obligació de garantir que només hi hagi dos persones per metre quadrat.
En el butlletí oficial de l’Estat, també s’especifica que l’ús de guants serà obligatori per al conductor i, en el cas que n’hi hagi, l’acompanyant, en motocicletes i ciclomotors d’ús compartit. El BOE admet com a guants vàlids els que habitualment utilitzen els motoristes com a protecció.

La nota manté el permís d’ús de totes les places en transport privat sempre que totes les persones convisquin al mateix domicili. Quan no es comparteixi casa, es permet que en el cotxe particular viatgin fins a dos persones per fila de seients, mantenint la màxima distància possible.

Pel que fa als taxis, podrà haver-hi dues persones per fila addicional, excepte en cas que siguin persones de la mateixa casa, quan n’hi podran viatjar tres per fila. En els vehicles en què només hi ha una fila de seients, com les cabines de camions o furgonetes, hi podran viatjar com a màxim dues persones, guardant “la màxima distància possible”.

El BOE publica la nova pròrroga de l’estat d’alarma i

el retorn de competències a les comunitats en fase 3

El BOE, també ha publicat la nova pròrroga de l’estat d’alarma fins al 21 de juny, així com també el retorn de les competències a les comunitats autònomes a partir de la fase 3. Així, el butlletí oficial de l’Estat indica que l’autoritat competent per “l’adopció, supressió, modulació i execució de mesures corresponents a la fase 3 del pla de desescalada serà, en exercici de les seves competències, exclusivament qui ostenti la presidència de la comunitat”, excepte pel que fa a les iniciatives de mobilitat que afectin a la lliure circulació. Així, Catalunya i les altres comunitats podran decidir, amb criteris sanitaris i epidemiològics, la superació de fase 3 de cada unitat territorial i la seva entrada a la “nova normalitat”.

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares
%d bloggers like this: