24/06/2022

Informació sobre el ple ordinari mpal de l’Ajuntament de Castellbell i el Vilar celebrat el passat 26 d’ octubre

Text:Tina Barbero
Fotos :Pere Sanchez

Ple 2016_17 Hivern_1.jpg

El passat dimecres 26 d’octubre a les 20.00 hores es dugué a terme la Sessió del Ple Ordinari al Centre Cultural Joan Masats del Burés. L’ordre del dia contemplava vuit punts, un dels quals es retirà de l’ordre del dia (punt 4).
Els punts 1 i 2 tractaren, respectivament, de l’aprovació de l’acta plenària anterior i de donar compte dels Decrets d’alcaldia. El punt 3 donà compte del compliment dels terminis de pagament a proveïdors corresponent al 3r trimestre del 2016 (llei 15/2010). Segons el Consistori s’estan complint dins els terminis legals.
El punt 5 proposà aprovar el conveni de col·laboració entre el Consell Comarcal del Bages(CCB) i els ajuntaments de menys de vint mil habitants per a l’organització dels Serveis Socials Bàsics i polítiques d’igualtat. Ratificat per unanimitat dels grups polítics presents.

ple-2016_17-hivern_4
Al Punt 6 es tractà la modificació de pressupost per dur a terme les obres de remodelació i ús de l’antiga Biblioteca a Sala de Plens. Amb un cost de 101.178,25 euros, dels quals 21.000 euros seran aportats per les arques de l’Ajuntament i els 80.000 euros restants es cobriran amb una subvenció de la Diputació de Barcelona. La modificació fou aprovada pel PSC i s’abstingueren els grups municipals: Partit Demòcrata Europeu Català (PDECat) i ERC.
El punt 7 plantejava l’aprovació de l’expedient de contractació de les obres de la piscina municipal (Tema tractat en Ple Ordinari – 23 de febrer del 2016 i el 20 de setembre en Sessió Extraordinària del Ple). El cost d’execució material contemplat al projecte ascendeix a 328.774,16 euros i el d’execució de contracte a 487.603,97 euros . S’aprovà amb els vots a favor del partit PSC. PDECat s’abstingué per no haver participat en el desenvolupament del mateix i ERC votà en contra per considerar que es podria fer d’una altra manera.

ple-2016_17-hivern_3
Al punt 8 s’exposà la modificació de les Ordenances Fiscals per a l’exercici 2017. En general hi haurà una sèrie de modificacions que segons el portaveu del partit socialista comportaran un ajust de les ordenances, però a efectes pràctics no suposaran cap augment de les taxes. Es parlà de les bonificacions al rebut de les escombraries per l’ús de la Deixalleria, de l’Escola Bressol i de les activitats extraescolars Municipals, entre d’altres. S’aprovà amb els vots a favor dels regidors del PSC. S’abstingué PDECat i votà en contra ERC.
Cap assumpte sobrevingut (Punt 9).
En torn obert de paraules els partits a l’oposició plantejaren diferents temes:
PDECat
Les suplències que s’estan fent al CEIP Jaume Balmes. El projecte de remodelació antiga Biblioteca- Sala de Plens, quan es podrà consultar? En quin punt es troba el desenvolupament del procés urbanístic de La Vall de Montserrat. La fibra òptica i la implantació al nostre Municipi. Quan estaran condicionats el pàrquing del Borràs i l’antic local dels pagesos. Per finalitzar, afegeixen dues propostes: Il·luminació i arranjament del pont vell del Burés i petit mirador. Per últim contemplar una zona de càrrega i descàrrega al carrer Joaquim Borràs, des de la Torre fins a Correus.
ERC
Pilots de troncs a la llera del riu Llobregat deixat allà després del desbrossament i la neteja feta.
Incentivar la participació ciutadana en benefici del municipi. Exemple: recuperació del Pont Romà.
Subvencions a entitats i per últim sol·licitud del pressupost de Resistents.

Ciutadans assistents al Ple: 3

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: