29/06/2022

Valoració del ple per part del grup municipal del Partit Democràta Europeu Catala(PDECAT)

GRUP MUNICIPAL PDECAT

En el ple ordinari del dimecres 26 d’Octubre, el nostre grup ha aprovat els punts: núm. 1 corresponent a les actes de sessions anteriors, i el núm. 5 corresponent al conveni de col·laboració entre el Consell Comarcal del Bages i els ajuntaments de menys de 20.000. Habitants per l’organització i finançament dels Serveis Socials Bàsics i polítiques d’igualtat.
Ens hem abstingut en els punts 6, 7 i el últim núm. 8.
El 6è corresponia a una modificació de pressupost per poder finançar en recursos propis, una part del cost total que serà d’uns 101.000. euros, de la remodelació de l’antiga biblioteca per la nova sala de plens. Els 21.000. euros que són necessaris s’han rebaixat d’unes inversions en material d’unes càmeres i d’una inversió en enllumenat públic.
El 7è punt era l’aprovació de l’expedient de contractació de les obres de la piscina municipal. Ens hem abstingut com ho hem fet des del principi quan ens van presentar el projecta i vàrem considerar que per l’import de la inversió que seran d’uns 487.000. euros enteníem que hauríem d’haver mirat com a mínim un altre projecte, per poder comparar.
I el punt 8 eren unes modificacions d’ordenances fiscals per l’any 2017.
Quant a torn obert de paraules hem demanat:
– Explicació per l’increment de contracte de treball per una suplència al col·legi Jaume Balmes, en el que se’ns ha explicat que la persona que actualment ocupa el lloc és suplent d’una que està de baixa i que segons el seu contracte l’horari que té signat no pot cobrir les necessitats del col·legi pel qual s’ha hagut de contractar les hores que es necessitaven fins a l’alta de la persona que està de baixa.
– Sobre el projecte de la modulació de l’antiga biblioteca amb la nova sala de plens hem demanat el projecte i ens han informat que aviat estarà penjat a la web de l’ajuntament per la seva publicació. No obstant hem quedat amb la secretària que ho aniríem a mirar. També ens han confirmat que la sala de plens tindrà accés directe a l’Ajuntament.
– Hem preguntat com està el tema de les urbanitzacions i més concretament la de la Vall de Montserrat i ens han dit que estan pendents de la refosa dels 3 projectes per tenir-ho tot molt ben lligat a l’hora del fet que es presentin les licitacions que es preveuen per a principis d’any.
– Sobre la fibra òptica i la seva implantació al nostre municipi, ens han comentat que a pesar que la solució que els ha donat Telefònica que és la companyia que pot desplegar d’instal·lació no els hi agrada, han donat la seva conformitat a tirar endavant al projecte. La proposta de Telefònica és la del desplegament només en un 50% del territori, de moment. Ara ha de ser la companyia qui ara tiri endavant el projecte.
– Quant al pàrquing del Borràs hem preguntat quan podrà estar condicionat doncs ja fa temps que ens van dir que hi havia pressupost, però resulta ara que falten uns plànols en què els tècnics estan treballant i el pressupost a partir de gener ja el tindran????
– També vam preguntar per l’antic local dels pagesos on hi havia un litigi amb la Generalitat i ens han confirmat que l’última sentencia ha donat la raó a la Generalitat i que segurament s’haurà de cedir, encara que de moment no han comunicat res.
– Per últim hem informat que presentarem dues propostes a veure si ens les tenen en compte:
Una és la de poder il·luminar el pont del bures i arranjar la zona del petit mirador que hi ha al costat de pont dels FFCC amb una zona on hi hagi una veranda de cara al riu i uns bancs
L’altra proposta és la que un cop estigui condicionat el pàrquing i ja hi hagi el nou accés perquè només hi hagi un sentit de circulació la zona d’aparcament que va des de La Torre fins Correus, més o menys sigui zona de càrrega i descàrrega de les 8 del matí fins a les 8 del vespre.

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: