05/12/2023
De recomanable lectura...

L’alcaldessa de Castellbell i el Vilar, ha ofert una entrevista d’uns 20 minuts per al mitjà digital alcaldes.eu, en la que parla de diferents temes relacionats a la seva tasca i també de l’actualitat del municipi.

L’entrevista comença amb les diferències entre l’estil de fer política del seu enyorat pare durant 24 anys i la que du ella mateixa actualment “La manera de fer política de tots dos sempre ha estat la proximitat. Un ajuntament com el que tenim, de les nostres dimensions, ens permet un coneixement directe de les necessitats del poble, de les preocupacions, de la situació real… I ens agrada tenir aquesta proximitat i resoldre els problemes, i veure com els projectes transformen el poble”.

Reconeix que cal una política de transparència municipal, ja que permet el coneixement directe de la visió real del municipi “Els controls i la transparència han d’existir per evitar la corrupció”, destaca que a partir del 2011 va créixer la burocràcia, cosa que fa que els tècnics municipals com la secretaria es passin els dies fiscalitzant. “El ciutadà no ho entén i després et diuen que (els polítics) sempre fem les coses quan arriben les eleccions”.

La pandèmia ho ha canviat tot.

La pandèmia de la Covid també entra a la conversa. Badia reconeix que l’Auntament ha hagut de trencar el capítol dos de la regla de despesa, la dels serveis. “No té sentit que un ajuntament com Castellbell, amb un superàvit d’1.800.000 euros i un endeutament de menys del 20%, trenqui la regla de la despesa perquè ha fet una inversió que ha superat la de l’any anterior”. També diu que Castellbell i el Vilar es va avançar dos o tres dies de la resta de Catalunya i d’Espanya en pendre decisions, ja que van ser els primers a tancar els serveis, com les places, els locals municipals i les escoles, creant el Cecopal i consultant minut a minut amb les autoritats sanitàries i més amb les notícies que arribaven des d’Itàlia a través de la seva germana. “Vam poder repartir mascaretes -vam tenir la sort que a Castellbell teníem un magatzem de material mèdic que es va instal·lar aquí- i també vam fer grups de voluntariat que es van posar a fer mascaretes i vam començar a repartir-les a totes les cues de les botigues”.
Sobre el poble i la seva gent, Montserrat Badia destaca que la gent té molta mobilitat i també fixe, amb un segment a les urbanitzacions, sobre aquest últim, és un tema molt complicat de gestionar ,“Hi ha persones que viuen en situacions que no són les apropiades en l’any que estem vivint: sense clavegueram, carrers sense asfaltar, dificultats d’accés per a vehicles d’emergència. Cada vegada que hi ha un aiguat (per exemple, l’agost passat) els carrers queden destrossats i vam haver de pagar 45.000 euros. I d’aquí a quatre dies tornarà a passar. Així que és una despesa constant que patim i, tot i això, la gent no acaba de viure bé”.

Montserrat com a mirador del turisme futur postpandèmia

L’entrevista continua parlant de Montserrat, tot i que reconeix que se n’han adonat una mica tard,”
Pensàvem que Montserrat era només Montserrat, però no havíem vist que podíem crear el nostre propi producte. Dit d’una altra manera, els nostres “productes” principals són Montserrat i la Barcelona d’interior i de l’entorn natural de la ciutat”. D’aquesta manera parla de les infraestructures que disposa el municipi, RENFE, Ferrocarrils de la Generalitat, la C-16 i la C-55 com a eixos vertebradors per al municipi. “Ens hi ajuda molt la xarxa de vies de comunicació tan important que tenim: la C55, la C58, la C16… les dues estacions (FGC i Renfe). Estem molt ben comunicats amb Barcelona. El problema és d’accessos en hores punta. Esperem ara que la situació de la COVID ens permeti engegar altra vegada i posar en marxa tots els programes que tenim. Si hi ha dos milions de turistes que van a Montserrat, nosaltres hi hem de tenir algun benefici. I no parlo directament de benefici econòmic, sinó d’aprofitar tota aquesta gent perquè ens vingui a veure o a estar-s’hi. Cada cop tenim més cases de turisme rural i activitats relacionades amb el mateix Montserrat”.

Finalment parla de les obres de l’església de la Bauma i les que es fan actualment a l’Ajuntament, diu que no es tracta de fer coses noves sinó renovar-les en un municipi on hi ha moltes entitats. Sobre el seu equip de govern comenta que és un equip que fa tasques molt destacades pel poble.

L’ entrevista va ser enregistrada i publicada en vídeo i en ella apareixen diversos punts emblemàtics del poble fins i tot la vaca Vilar en el moment just que s’ el emportaven.

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares
%d