Actualment, l’índex de rebrot a Castellbell i el Vilar, ha passat dels 2015,81 de la setmana passada als 1508,58 d’avui divendres 24 de desembre, amb risc molt alt. La mitja de Catalunya és de:978,06, estem molt per sobre de la mitjana.
Pel que fa al diagnòstic de casos positius al poble (amb PCR o TA) en els darrers catorze dies IA14= 48 ( 9 casos positius confirmats, entre dijous de la setmana passada i ahir divendres, (16 més que està pendents). La taxa de reproducció de contagi =1,17 (2,23 la setmana anterior), és a dir, que: Una persona amb positiu, pot contagiar a la vegada a 170 persones per cada 100.000 habitants, amb un valor superior a la RT: 1, la qual cosa implica que l’epidèmia creix.
Cal recordar que les dades porten tres dies de decalatge, per tant, aquestes poden variar els següents dies (els que estan pintats de groc)
La variant òmicron duplica els seus casos cada dos o tres dies, segons l’OMS
La variant òmicron duplica els seus casos cada dos o tres dies i ja està present en 110 països, segons dades de l’Organització Mundial de la Salut (OMS). En la seva darrera actualització sobre la informació que té d’aquesta variant, l’OMS apunta que es transmet “significativament més ràpid” que la delta, però indica que les dades que arriben des del Regne Unit, Sud-àfrica i Dinamarca “suggereixen un menor risc d’hospitalitzacions”. “Tanmateix, el risc d’hospitalitzacions és només un aspecte de la gravetat”, assenyala l’OMS, que afegeix que a hores d’ara encara no pot concloure si la disminució del risc d’hospitalitzacions és causada per la immunitat per un contagi previ o per vacunació o si realment l’òmicron “pot ser menys virulenta”.
Malgrat assenyalar l’elevada transmissibilitat de l’òmicron, l’OMS apunta que els contagis estan baixant a una de les regions de Sud-àfrica on es va detectar primer. Amb tot, assegura que encara no se sap si per la immunització o per “l’augmentada transmissibilitat intrínseca”.