29/06/2022

La fundació Althaia de Manresa,presideix el Clúster Salut Mental Catalunya

Text i Foto Althaia

• El Dr. Pere Bonet, director de la divisió de Salut Mental de la Fundació Althaia, ha estat nomenat nou president del Clúster de Salut Mental Catalunya
• L’entitat treballa per promoure el desenvolupament de la investigació i la creació de sinergies per poder oferir el millor suport a les persones que pateixen malalties mentals i a les seves famílies

cluster_salut_mental.jpg

El Dr. Pere Bonet, especialista en Psiquiatria i director de la divisió de Salut Mental de la Fundació Althaia, ha estat nomenat nou president del Clúster de Salut Mental Catalunya. Es tracta d’una entitat que agrupa iniciatives específiques en Salut Mental amb l’objectiu de promoure el desenvolupament de la investigació, la transferència de coneixement i la creació de sinergies necessàries en aquest àmbit per tal d’oferir el millor suport a les persones que pateixen malalties mentals i a les seves famílies.

La composició de la nova junta, que es va establir en l’última assembla General Ordinària, és la següent: Althaia (Presidència), Otsuka (Vicepresidència), CPB (Tresoreria) i Institut Pere Mata (Secretaria). Les vocalies recauen en les següents entitats: Parc Sanitari Sant Joan de Déu, Germanes Hospitalàries, Ajuntament de Sant Boi de Llobregat, Lundbeck, Fundació Marianao, IAS Girona, UPC, Hospital de Sant Pau, CITA, Star Lab i Bionexo.

El Clúster Salut Mental Catalunya té més d’una cinquantena d’associats, una xifra que es preveu que s’incrementi aquest 2017. Té diversos projectes en marxa, entre els quals la millora del suport i l’autonomia de nens amb TEA (Trastorn de l’Espectre Autista) mitjançant tecnologies mòbils, l’estudi sobre el Trastorn Límit de la Personalitat (TLP)de debut en l’adolescent i el Projecte Voz, adreçat a persones que conviuen amb esquizofrènia.

Pere Bonet també és president del Col·legi de Metges de Catalunya (Delegació Bages), professor agregat a la UIC del “Màster en gestió sanitària”, president del Consell Assessor del Pla director de Salut Mental i Addiccions, membre del Comitè Directiu del Projecte Mosaic, membre fundador i implantador del projecte, patró de la Fundació Tutelar de Santa Maria de Comabella (Fundació AMPANS) i coordinador de la Taula de Treball (2003): “Mental Health Management” pel Programa de Salut Mental de l’OMS (2003 6th meeting of European nacional Counterparts).

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: