06/12/2023
La Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra posa en marxa a partir d´avui, 1 de desembre i fins el pròxim 12 de gener, el Programa Operatiu Estacional Grèvol amb l’objectiu de prevenir i reduir els fets delictius més habituals, principalment furts, robatoris en comerços i estrebades al carrer, que es registren durant aquest període nadalenc.

La Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra posa en marxa a partir d´avui, 1 de desembre i fins el pròxim 12 de gener, el Programa Operatiu Estacional Grèvol amb l’objectiu de prevenir i reduir els fets delictius més habituals, principalment furts, robatoris en comerços i estrebades al carrer, que es registren durant aquest període nadalenc.

Es tracta de garantir la seguretat en els principals eixos, centres comercials i mercats d’arreu de Catalunya, incrementant la percepció de seguretat en els diferents àmbits d’actuació, augmentant la presència d’agents uniformats i de paisà que patrullaran a peu i en franges horàries on es preveu una afluència més notòria de ciutadans. També s’ampliaran  les vigilàncies en els horaris d’obertura i de tancament dels establiments comercials.  Aquest patrullatge, que permetrà mantenir contacte directe amb els comerciants, s’alternarà amb el patrullatge amb vehicle logotipat i amb la realització de diferents punts de control estàtic.

El Pla Grèvol s’estructura en dues fases: la primera, de caràcter informatiu, es va iniciar el passat 17 de novembre, i ha consistit en què els Mossos d’Esquadra han mantingut contactes i reunions amb els responsables de les entitats relacionades amb el teixit comercial i empresarial i de zones de restauració per recollir inquietuds, resoldre dubtes i facilitar consells de seguretat que puguin ajudar a detectar i prevenir la realització de possibles il·lícits penals.  La segona etapa, que comença demà, consisteix en l’inici del patrullatge de seguretat ciutadana uniformat i de paisà a l’entorn de les zones comercials.

Els principals objectius del pla són:

· Prevenir i/o reduir els fets delictius que es produeixin en els àmbits considerats estratègics atenent les condicions específiques que es donen en aquest període.

· Garantir la seguretat en la mobilitat en la xarxa viària, en la xarxa del transport públic i en els grans eixos de connexió.

· Garantir el normal desenvolupament de les activitats i esdeveniments específics d’aquest període.

· Augmentar la percepció de seguretat en els diferents àmbits d’actuació.

· Fomentar la implicació i coordinació en matèria de seguretat amb els actors que intervenen en el procés.

Mobilitat més segura

El Pla Grèvol també s’implementa en els àmbits de la mobilitat i l’oci nocturn. Així, l’increment aquests dies del transport de persones i mercaderies, tant a la xarxa viària com als transports públics, comportarà que s’activin controls de trànsit per evitar l’augment de la velocitat i el consum d’alcohol i drogues en horaris i dates específiques, coincidint amb els dinars i sopars d’empresa. Pel que fa al transports de mercaderies, es potenciaran els controls sobre aquest sector per evitar que sigui víctima de fets delictius relacionats directament amb la seva activitat econòmica.

Precisament, a la xarxa dels transports urbans i interurbans i en els aeroports, també s’intensificarà la vigilància policial atès que durant aquestes dates el trànsit de persones augmenta de manera considerable.

Pel que fa a l’oci nocturn, es desplegaran dispositius específics per garantir la seguretat i prevenir possibles incidències en aquest àmbit. Així mateix, es treballarà per garantir celebracions pacífiques i sense incidències en dates com la Nit de cap d’any i la cavalcada de Reis.

Per sumar esforços es fomentarà la implicació i coordinació amb els diferents agents que participen en la seguretat del país. Així, els Mossos d’Esquadra treballaran coordinadament amb Policies Locals, Guàrdia Urbana, personal de seguretat privada  i comerciants.

Així mateix, en diversos municipis s’activaran patrulles mixtes de Mossos d’Esquadra i Policies Locals que es desplegaran pels principals centres comercials i que mantindran contactes directes i diaris amb els comercials amb els quals intercanviaran informació que pot ser útil a l’hora de detectar persones sospitoses que actuen en aquest àmbit.

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d