27/06/2022

L´Ajuntament de Castellbell i el Vilar aprova l´ordenança sobre l´escola bressol Colors

Aquest dimarts 11 de Juny , s´ha celebrat un ple extraordinari a l´Ajuntament de Castellbell i el Vilar , coincidint amb l’equador de l´actual legislatura . S´ha debatut quatre temes i ha estat bastant llarg d´una durada d´una hora i tres quarts .

El primer punt de l´Ordre del dia . l´aprovació de la ordenança reguladora de l´escola bressol Colors de Castellbell i el Vilar , aquesta moció consisteix en la modificació de l´ordenança fiscal num 28 article 5è parraf , també la modificació del article 6 de la esmentada ordenança en la qual es un reglament sobre l´ús i taxes de l´escola en la qual estableix una taxa pel servei d´escolarització , atenció i cura dels infants i per l´altre una taxa per la prestació d´uns serveis complementaris com són la vigilància fora d´horari escolar , estan compreses entre les 8 i les 9 del mati i entre les 5 i les sis de la tarda o les petites franges horàries entre les dos quarts de nou i les nou del matí i les cinc i dos quarts de sis de la tarda . no inclouen les tarifes per activitats extraescolars
També es modifica l´article num 8 , El regidor d´educació Salvador Fernàndez ha explicat detalladament els punts que conte aquesta moció que ha considerat un punt important pel benestar dels nens i nenes , Josep Torras de CiU li ha contestat que veu certes reticències en la moció i que el seu partit s´hi oposa , Albert Mulero de ERC ha mantingut un tira i arronsa amb l´alcaldessa Montserrat badia i ha portat la seva visió de la moció ja que segons ell ho troba desconcertant i li entrega una proposta nova , l’alcaldessa li diu que aquesta no te res a veure amb el que s’està parlant , Per Agustí Navalles del Independents la moció es prou bona ja que aportarà un bon nivell a l´educació dels nouvinguts . Els pares de alumnes del centre educatiu han mostrat el llibre blanc de l´escola entre altres coses hi figura l…
Benvinguda a les famílies , que s’ofereix als infants ,, que s´ofereix a les famílies com ens relacionem , l´alimentació que cal portar a l´escola , l´adaptació , salut quotes jornada completa 160 euros, matí 105 euros , tarda 1q05 , relació amb el personal del centre.

La moció ha quedat aprovada amb els vots favorables dels 7 regidors de PSC , i el de Independent i els vots en contra de els dos regidors de CIU i el de ERC .

El segon Punt de l´ordre del dia ha estat sobre el protocol sobre la prevenció dels maltractaments a la infància , El 15 d´abril d´enguany es va establir un protocol d´actuació sobre maltractament infantil al serveis territorial d´ensenyament de la Catalunya central de la Generalitat de Catalunya i s´ha elaborat d´acord amb les directrius de la direcció general de la infància . Fruit d’aquest treball d’anys, i amb l’aportació i consens de tots els participants,
s’ha elaborat aquest “Protocol per a la Prevenció i Intervenció en les Situacions de Maltractament a la Infància i l’Adolescència a la Comarca del Bages”. Un esforç important, emparat en l’actual Llei d’infància de Catalunya que reconeix i preveu, per primera vegada en la legislació del nostre país, un marc de coordinació i cooperació interinstitucional per prevenir i atendre les situacions de risc social de la població infantil i adolescent en conjunt i de cada nen, nena i adolescent en particular. Un protocol que s’ha realitzat tenint en compte el treball fet per altres institucions, però que aleshores és sensible amb la realitat i el dia a dia de cada un dels ens que hi participen, amb les seves competències exclusives, amb la seva forma de ser i fer particular.
Aquest punt s´ha votat per unanimitat

El punt tercer del plenari ha estat sobre la liquidació i estat de comptes corresponent al 4 trimestre del 2012 del servei subministrament d´aigua potable i gestió de clavegueram .
La regidora de Medi Ambient Neus Palacios ha fet una detallada explicació als regidors tant del seu govern com els de l´oposició és tracta d´un estat de comptes presentat per Sorea referent al darrer trimestre del 2012 Per la Regidora Palacios , reconeix que l´ajuntament té un deute però que ha de incloure al fons de reposició dels darrers 4 anys , Cristóbal Pérez de CiU sent curiositat per les dates d´aquestes factures , amb la qual la regidora li diu que són del 2006 al 2010 , Albert Mulero ho troba molt bé i Agustí Navalles de Independents ha dit que quant governaven ells , es van haver de plantar ja que constantment hi portaven factures .

El punt ha estat aprovat per unanimitat .

El darrer punt del ordre del dia fa referencia al estudi de l´increment de tarifes del subministrament d´aigua potable per part de SOREA . l´Ajuntament dona per assabentada l´estudi però rebutja aquest estudi per excessiu pels temps que corren

El punt s´ha aprovat per unanimitat .

Després de la intervenció del públic assistent el ple ha acabat a ¾ de 9 del vespre .

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: