07/07/2022

L’equip d’infermeria d’Oncologia d’Althaia rep el reconeixement professional en la celebració del Dia Internacional de la Infermera

SONY DSCL’equip d’infermeria de l’Hospital de Dia d’Oncologia d’Althaia, ha estat guardonat amb el premi al reconeixement professional. Aquest premi pretén ser un petit homenatge a aquells equips d’infermers i infermeres que esdevenen un model a seguir en la seva competència professional i es lliura en el marc de la celebració del Dia Internacional de la Infermera. L’entrega va tenir lloc el passat 15 de maig, en l’acte celebrat a al FUB i que cada any, organitzen conjuntament la Fundació Althaia, la FUB, la Fundació Sociosanitària de Manresa, la delegació territorial del COIB, l’Associació d’infermeres de la Catalunya Central, i l’ICS – Gerència Territorial Catalunya Central.

Les infermeres que composen l’equip guardonat són:

 • Gemma Farré. Diplomada d’infermeria
 • Marta Galí. Diplomada d’infermeria
 • Susana Gubianas. Diplomada d’infermeria
 • Mª Teresa Pujol. Diplomada d’infermeria
 • Mª Alba San José. Auxiliar d’infermeria

L’Hospital de Dia d’Oncologia d’Althaia és un equip multidisciplinar que està integrat per infermeres, auxiliar d’infermeria, metges oncòlegs, psicooncòloga, administratius, farmacèutics i biòlegs. El seu objectiu és atendre al pacient oncològic al llarg de la seva malaltia, reduir la seva institucionalització, incrementar i facilitar l’accés als serveis de salut i estendre i augmentar els recursos alternatius comunitaris per a l’atenció del pacient oncològic.

Amb el lema “La força de les infermeres”’, l’acte  de  celebració del Dia Internacional de la Infermera, va incloure els parlaments de la directora de l’Escola Universitària de Ciències de la Salut, Carlota Riera, i de la regidora de Sanitat de l’Ajuntament de Manresa, Mercè Rosich, així com una conferència sobre els reptes de les infermeres, en els propers anys a càrrec de Pilar Tazón, Presidenta de la Conferència Nacional de Degans/anes d’Infermeria i Directora de l’Escola Universitària d’Infermeria de Donòstia.

19 nous professionals es formaràn com a especialistes a Althaia

 

La Fundació Althaia ha incorporat una nova promoció de professionals en formació de diferents especialitats integrada per un total de 19 professionals, 14 metges i 5 infermeres, dels quals 7 metges i 1 infermera són de la Unitat Docent Multiprofessional d’Atenció Familiar i Comunitària de l’ICS de la Catalunya Central. Aquest mes de maig, Althaia els ha donat a tots la benvinguda en un acte que també ha servit per acomiadar als 13 metges i 3 infermeres que aquest mes han finalitzat la seva formació especialitzada a la institució.

 

 

 

Durant l’acte, la Cap d’estudis d’Althaia, Antònia Sans, ha fet una conferència centrada en una enquesta feta a tots els residents de Catalunya. Amb el títol “Els residents opinen”, ha donat a conèixer la valoració que fan els professionals en període de formació, d’aspectes molt diferents relacionats amb la docència postgraduada.

 

 

 

Seguidament, hi ha intervingut la Dra. Laura Carrasco, qui enguany ha acabat la seva residència d’Anestesiologia i Reanimació, per explicar la seva experiència, posant especial èmfasi en comparar la formació rebuda a Althaia respecte a la que poden rebre altres MIR en hospitals més grans o de tercer nivell. La seva conclusió ha estat que tots tenen les mateixes oportunitats per adquirir els coneixements necessaris i que tot depèn de l’actitud, les ganes de treballar i l’esforç en aprendre.
El director general d’Althaia, Manel Jovells, ha tancat la celebració recordant la importància de dur a terme un acte entranyable com aquest, que posa en valor l’aposta de la institució per la docència com a part de la seva columna vertebral.

 

 

 

En detall

 

Amb les noves incorporacions i durant el proper any, Althaia té la responsabilitat de formar, en les diferents especialitats, un total de 59 professionals mèdics i 8 d’infermeria, que s’integren a l’activitat assistencial i de recerca dels diferents centres de la institució. Dividits per especialitats, els professionals que s’incorporen són:

 

 • 1 per a Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia.
 • 1 per a Cirurgia General i de l’Aparell Digestiu.
 • 1 per a Medicina Interna.
 • 1 per a Medicina Intensiva (UCI).
 • 1 per a Anestesiologia i Reanimació.
 • 1 per a Obstetrícia i Ginecologia.
 • 1 per a Psiquiatria.
 • 7 per a Medicina Familiar i Comunitària (Formació a nivell hospitalari a Althaia i a l’Atenció Primària als CAP de l’ICS del Bages)
 • 1 infermera de Salut Mental
 • 3 llevadores
 • 1 infermera d’Atenció familiar i comunitària (Formació a nivell hospitalari a Althaia i a l’Atenció Primària als CAP de l’ICS del Bages)

 

 

 

La formació en atenció familiar i comunitària, tant de medicina com d’infermeria, es realitza conjuntament amb els centres d’Atenció Primària de l’ICS i es coordina des de la Unitat Docent Multiprofessional de l’ICS de la Catalunya Central.

 

 

 

El període de formació de les especialitats mèdiques oscil·la entre els 4 i els 5 anys de durada. Pel que fa a les d’infermeria, els programes formatius tenen una durada de 2 anys.

 

 

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: