04/12/2023
Continua Llegint....

El Josep va patir un atac de cor ara fa un mes. És de Sant Llorenç de Morunys (Solsonès) i hauria de baixar sovint a l’hospital de Manresa per fer la rehabilitació cardíaca. Més d’una hora de desplaçament tan d’anada com de tornada, que ara evita fer gràcies a una aplicació pionera. El sistema, que està en fase de prova, permet al pacient fer exercicis des de qualsevol lloc i el fisioterapeuta, des de l’hospital, els pot controlar. Tots dos es poden comunicar a través d’un xat i fer tot el seguiment. Però no només això, l’aplicació li recorda la medicació, les visites i, fins i tot, li dona consells de salut. “Així em sento segur perquè és com si tingués el metge aquí i evito hores de cotxe”, explica. 

L’aplicació, anomenada ‘Crono 360′ i dissenyada per Eurecat, s’ha començat a implantar en fase de prova amb pacients crònics amb problemes de salut mental i també amb persones en procés de rehabilitació cardíaca atesos a l’Hospital Sant Joan de Déu de Manresa.

L’objectiu, segons explica Núria Santaularia, fisioterapeuta d’Althaia, és millorar la qualitat de vida de les persones amb dependència i amb malalties cròniques. Una necessitat, assegura, tenint en compte la realitat demogràfica i l’índex d’envelliment de la comarca del Bages. “Aquesta aplicació permet adaptar-nos a les necessitats del pacient en el sentit que és ell qui decideix quan li va millor fer els exercicis. Per tant, guanyen en qualitat de vida”, subratlla.

“És com tenir un entrenador personal”

El Josep és un dels primers pacients a utilitzar l’aplicació. Cada dia ha de fer exercicis de rehabilitació cardíaca i, quan ho fa, sempre porta a sobre el rellotge que permet a l’hospital monitoritzar els exercicis. “L’aplicació és molt fàcil de fer anar i sempre la tinc en funcionament. És com tenir un entrenador personal tota l’estona”, explica.

De moment, l’aplicació s’ha posat en marxa amb 33 pacients per tal d’avaluar la usabilitat, tant per part de professionals com de pacients, i determinar si la interacció és fàcil, còmoda i intuïtiva. També s’avaluarà la satisfacció de les persones que l’hagin utilitzat. A partir d’aquí, explica Santaularia, caldrà buscar finançament per posar-la en marxa.

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares
A %d bloguers els agrada això: