08/12/2023
Vols conèixer tots els detalls? Clica a la notícia....

Aquest pròxim mes d’octubre és previst que comencin les obres per eixamplar el pont d’accés a Castellbell i el Vilar. L’actuació, amb un pressupost d’1,8 milions d’euros assumit per la Diputació de Barcelona( propietària de la carretera), permetrà ampliar la infraestructura en tot el tram de 310 metres que travessa el riu Llobregat. El nou pont doblarà l’amplada actual de la via i guanyarà un espai propi per a vianants i ciclistes.

Dos mesos tancat al trànsit

Les obres tindran una durada de cinc mesos en què en la major part del temps es donarà pas alternatiu amb regulació semafòrica per afectar el mínim possible la mobilitat. No obstant, durant dos mesos (coincidint amb l’hivern) sí que es restringirà totalment el pas de vehicles i la infraestructura es mantindrà tancada al trànsit. Durant aquest interval de temps en què l’entrada nord quedarà tallada se senyalitzaran itineraris alternatius través de Monistrol de Montserrat i l’accés al municipi serà pel barri de La Bauma.

Els detalls de l’obra

La remodelació del pont permetrà col·locar-hi barreres de contenció, s’instal·larà un mur de 20 centímetres de formigó i una barana metàl·lica de protecció per a vianants i ciclistes i, finalment, també es millorarà la corba d’accés al pont des de la banda nord. L’estructura actual es mantindrà amb la tipologia d’arcs múltiples amb voltes de formigó suportades per piles també de formigó i revestides de pedra de gres. En paral·lel, es renovarà la il·luminació del pont amb tecnologia LED i adaptada a la normativa actual.

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares
%d