09/12/2023

AppleMark

Continua Llegint....

La primera Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) de la Generalitat a la Catalunya Central veurà la llum el segon trimestre del 2022 i se situarà al bell mig de la ciutat de Manresa. Concretament, s’ubicarà a la segona planta de la Fàbrica del Salt, un espai cedit per l’Ajuntament a la Generalitat en règim de concessió administrativa, que també acollirà les dependències de la Delegació Territorial de la Generalitat a la Catalunya Central. Es tracta d’un emplaçament temporal, ja que està previst que aquestes oficines es traslladin al nou edifici corporatiu de la Generalitat als antics Jutjats de la ciutat, cap al segon semestre del 2026.
La iniciativa de fer aquest pas provisional, mentre no estigui construït el nou complex, neix de la voluntat del Govern d’accelerar la prestació del servei de finestreta única als habitants de les comarques de la Catalunya Central i facilitar-los les seves gestions amb l’administració. Així, la nova OAC gestionarà qualsevol tràmit relacionat amb qualsevol departament de la Generalitat.

En aquest sentit, la delegada del Govern a la Catalunya Central, Alba Camps Roca, ha valorat positivament una aposta que permetrà “un contacte més accessible i més directe amb la ciutadania” i “una millora en la qualitat del servei”.

La Fàbrica del Salt és un edifici catalogat com a Bé Cultural d’Interès Local i definit com a equipament. L’Ajuntament cedirà temporalment la segona planta d’aquest immoble a la Generalitat, en règim de concessió administrativa, durant un període de 6 anys. L’administració catalana s’encarregarà de la remodelació i adequació de l’espai, per un cost aproximat de 675.000 euros, i l’ocuparà fins a la posada en funcionament del nou edifici corporatiu.

Està ubicada en una zona estratègica al barri de les Escodines, just en el punt on es connecta amb el Barri Antic a través de la passera. Les noves dependències es troben a l’entrada de la ciutat, sobre mateix de l’aparcament del Centre Històric i estan situades just al davant de la futura seu de la Generalitat i a tocar de la plaça Major.

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares
%d