27/06/2022

Manresa va acollir divendres 700 profesionals en un congrés estatal sobres alteracions de conducta

Text i Fotos: Althaia

  • Althaia i Ampans han organitzat la tercera edició del Congrés d’Alteracions de Conducta, que ha tingut lloc al Teatre Kursaal.
  • George Sugai, Kathy Lowe i Richards Hastings, referents  internacionals en l’abordatge dels trastorns de conducta, han participat en aquesta edició.

700 professionals de la salut, l’ensenyament i el treball social han pres part al Congrés Estatal sobre Alteracions de Conducta, que va tenir lloc aquest divendres al Teatre Kursaal de Manresa. Aquest fòrum va començar  dijous a la tarda, amb 4 tallers pràctics, on van tenir molt bona participació. El Congrés, organitzat per les fundacions Althaia i Ampans, va analitzar el redisseny dels models d’intervenció i suports  a les persones amb trastorns de conducta.

Richard Hastings, de la Universitat de Warwick del Regne Unit, va parlar sobre la importància del paper que exerceixen els professionals que intervenen en l’atenció a les persones que presenten trastorns de conducta. Ha reflexionat sobre la necessitat d’un canvi d’actituds col·laboratives, no només dels valors, del suport i la formació del personal, i d’intervencions basades en el Mindfulness com una alternativa o complement a les teràpies actuals.

Per la seva banda, George Sugai, un dels pares del Suport Conductual Positiu, va parlar de la millora que ha suposat aquest model basat en intervencions educatives positives i el treball en xarxa des de tots els àmbits d’intervenció (escola, centre d’atenció primària, serveis socials…) a les escoles dels EUA on s’està aplicant amb resultats d’èxit en tots els alumnes.

Finalment, Katy Lowe, doctora en psicologia per la Universitat de Gales, va centrar la seva intervenció en com es poden transformar els models d’atenció per millorar el benestar de les persones. Com Hastings, ha recalcat el paper que juguen els professionals ja que allò que fan determina la qualitat dels serveis i la resposta dels usuaris. Lowe parla de suport positiu per arribar a una interacció positiva, o sigui, ajudar a la persona en allò que necessita. Fer que participi, posar-li exemples reals i planificar les tasques que han de fer eviten problemes de la conducta.

congres10El congrés va finalitzar amb una taula, en la qual s’han presentat experiències reals en les que s’aplica el model de suport conductual positiu en diferents centres escolars. En els 4 casos (de la Fundació Adana, de l’ICE de la UB, de l’Escola d’Educació Especial l’Estel de Vic i de l’Escola Santa Caterina) el sistema ha funcionat i s’estanrecollint resultats molt positius ja que es millora el comportament dels infants a les aules, tant a l’escola ordinària com a l’especial.

El reconeixement dels organitzadors del Congrés sobre Alteracions de la Conducta a l’Institut d’Assistència Sanitària de Girona ha posat el punt i final a la tercera edició d’aquesta trobada professional. Domènec Casasayas, President d’Ampans, ha fet entrega d’aquest reconeixement al Director Assistencial de la Xarxa de Salut Mental i Addiccions de l’Institut d’Assistència Sanitària, Claudi Camps.

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: