27/06/2022

Pòssit Castellvilarenc : L´ hora de Greenwich

Poques noticies a Castellbell aquesta setmana a punt d’acabar-la i la darrera del mes de setembre , totes han estat bones noticies , L’ajuntament de Castellbell reconeix a l´As de Voluntaris de protecció Civil , la Monja manresana Sor Lucia Caram Inaugurà el curs 2013-14 del Centre d´amistat , anunci de neteja de reixes i embornals al poble , tots en positiu .
Aquesta setmana a la feina em comentaven una cosa que per cert ha estat noticia , però no al poble , si no a nivell nacional , em demanava una companya si aquest cap de setmana canviàvem l´horari d´hivern, vet aquí que a Madrid ja estan estudiant aplicar els horaris de Greenwich , si la del meridià que passa tot just per Amposta .
De fet , fa 70 anys que tenim aquest mateix horari , tant d´estiu com d´hivern , en teoria hauríem de tenir el fus horari de Greenwich , això representa que tenim dues hores de retard a l´estiu i una al hivern respecte al horari solar ,
Això no passava en aquells temps , ja s´aplicava els horaris de Greenwich, amés no teníen una vida tant estressada com avui dia , sense conciliació laboral /familiar ni tampoc horaris televisius tant tardanes res a veure a avui dia, anem tard a dormir ( dormim poques hores que la mitjana europea) . La majoria de països d’Europa són molt matiners però van a dormir molt d´hora, funciona la conciliació laboral i familiar, els programes de televisió en prime –time comencen a les 9 :30, dinen i sopen molt més d´hora que aquí i no tenen uns horaris de descans tant llargs com els d´aquí .
El Ministre d´economia el Sr Guindos diu que la proposta naturalment estarà al calaix i que s´estudiarà , i si s´aprova que passarà llavors ? seguirem gaudint de la vida actual tant estressada que no pensem amb el rellotge? , tindrem uns horaris televisius tant tardans ? podrem gaudir de una bona conciliació laboral i familiar ? o dinarem / soparem a una hora prudencial ? .
Els nostres avantpassats vivien millor que ara, i potser haurem d’aprendre d´ells per fer-nos una idea de que depenen de masses coses que ni tant sol s tenim temps per tot , “ això amic meu tants sols ho sap el vent , escolta la resposta dins del vent …. “

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: