La matinada del dissabte 28 al diumenge 29 d’octubre, arribarà el canvi d’hora d’hivern. Les tres de la matinada passarà a ser les dues i par tant dormirem una hora més.
No serà el darrer canvi que es preveia que es faria. Així ho va deixar clar, quan el govern espanyol va publicar al BOE els canvis d’hora tant d’estiu com d’hivern des d’aquest any fins al 2026, el març d’ aquest any.
El 2019, l’Europarlament, va decidir una enquesta a la ciutadania europea sobre el canvi d’hora, que va donar uns resultats positius a favor de mantenir un horari únic al llarg de l’any, que en el cas d’Espanya, voldríem durant tot l’any, l’horari d’hivern, havia d’entrar en vigor l’any 2021,però encara no s’han decidit i sembla que no ho faran mai per les discrepàncies entre països i també científics que no ho veuen gens bé.
Tampoc té sentit fer una modificació a l’horari únic durant tot l’any, donat que molts fan servir rellotges intel·ligents que ja fan el canvi de manera automatitzada.
Una altra raó, teòricament científica, té a veure amb el nostre planeta, que té una inclinació de 23,4%. Per tant, si tinguéssim durant tot l’any, l’hora d’hivern, els matins ens llavaríem amb llum diürna com fins ara, en cas d’horari d’estiu tot a l’any, a l’hivern. A les 9 del matí seria molt fosc sobretot en el fet que la canalla va a l’escola. A més, Catalunya està geogràficament alineada al meridià de Greenwich, així mateix, hauríem de tenir l’horari de la Gran Bretanya i la de Portugal, és a dir, una hora menys de la que tenim ara mateix. I com es pot veure a la següent foto, la diferència entre l’hora de sol i la nocturna a Europa, és abismal.

Per tant,de moment no canviarà res, els dos canvis d’hora de cada any ,almenys fins al 2026.
Més enllà d’aquesta data ja és una altra història.