29/06/2022

Sant Fruitós de Bages destaca pel seu baix nivell de radiació, en un estudi electromagnètic de la Diputació de Barcelona.

  • És la primera vegada que es fa un estudi d’aquest tipus, a Sant Fruitós de Bages.

A petició de l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages, l’Oficina Tècnica d’Avaluació i Gestió Ambiental de la Diputació de Barcelona, ha realitzat el primer estudi dels camps electromagnètics generats per les línies elèctriques, els transformadors i les antenes de telefonia mòbil, televisió (TDT) i ràdio ubicades al municipi. Els resultats han estat positius ja que totes les mesures estan per sota dels nivells de referència que marca la llei i els valors més elevats no arriben ni assolir el 10% del valor límit.

La presència d’aquestes instal·lacions comporta un impacte visual i la preocupació de la població pels possibles inconvenients sobre la salut dels camps electromagnètics associats. Aquesta preocupació es veu reforçada amb la proximitat d’aquestes instal·lacions a centres educatius i nuclis residencials.

Per això, s’han fet mesures, tant de l’exterior com de l’interior dels centres educatius propers a aquestes instal·lacions com són la llar d’infants Les Oliveres, l’escola Monsenyor Gibert i l’institut Gerbert d’Aurillac. En total, s’han estudiat 11 punts sensibles de mostreig de diferents zones d’aquestes tres ubicacions.

Les companyies propietàries de les antenes estan subjectes a plans d’inspecció, controls periòdics i obligades a presentar dades de registre de mesures d’emissions d’ones electromagnètiques al Ministeri de Ciència i Tecnologia de l’Estat. És per això que rarament es superen els límits marcats per la llei. Tot i això, el consistori ha volgut realitzar l’estudi per saber amb més profunditat quina és la situació ja que aquests treballs han permès avaluar els valors reals dels camps electromagnètics i reduir la preocupació de la població.

Els resultats de l’estudi fan que es pugui transmetre tranquil·litat ferma respecte als valors de les emissions d’aquestes antenes a la ciutadania, i als usuaris dels centres educatius propers.

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: