17/05/2022

TEYCO RECORRE A LA VIDA JUDICIAL CONTRA L’AJUNTAMENT DE CASTELLBELL I EL VILAR EN VEURE VULNERATS ELS SEUS LEGITIMOS DRETS COM A PROPIETARIS DELS TERRENYS DE L’ANTIGA TORCIDOS IBERICOS

.

Foto :Arxiu Pere Sánchez

· La promotora ha limitat l’accés a una zona de la seva propietat, on permet l’aparcament,amb l’objectiu de garantir la seguretat, encara que no l’ha tancat

· L’alcaldia vol obligar a la promotora a cedir-li un espai privat

Teyco, a través d´un comunicat de premsa diu que : De la seva societat Castellbell Residencial, va adquirir l’any 2006 els terrenys que corresponien a l’antiga fàbrica de Torcidos Ibèricos propietat de la família Carreras. El pàrquing que s’inicia al carrer Joaquim Borrás sempre s’ha trobat dins d’aquesta finca i servia per a l’aparcament dels treballadors i clients d’aquesta fàbrica. Aquests terrenys són privats i sempre ho han estat, tenint propietaris coneguts que a cap moment han abandonat la titularitat dels mateixos.

Teyco, en adquirir aquests terrenys, tenia com a objectiu construir un conjunt d’habitatges a la zona, que encara no ha pogut engegar 9 anys després pendent de l’últim tràmit de requalificació que depèn del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i del propi Ajuntament de Castellbell. Aquesta situació, que suposa un elevat perjudici econòmic per Teyco, ha impedit que la companyia pogués engegar el projecte immobiliari previst, que hagués suposat a més per Castellbell una important inversió econòmica i la generació de llocs de treball.

Al no poder engegar la construcció, la zona de pàrquing no ha pogut ser condicionada (pavimentació, senyalització o voreres). Per aquest motiu, Teyco, actuant amb responsabilitat i amb la voluntat de reduir el risc que pogués produir-se qualsevol problema de seguretat en aquest espai (la caiguda accidental d’un usuari, danys en els vehicles o en les cases conl.lidants), va decidir limitar l’accés ,deixant només un carril de circulació- i posar unes tanques.

L’Ajuntament, per la seva banda, va decidir dictar un Decret d’Alcaldia (amb data 8 de Gener)requerint la retirada de les tanques i anunciant que adoptaria les mesures necessàries per a això, si Teyco no les retirava voluntàriament. Davant aquesta situació d’indefensió, i tenint en compte que l’Ajuntament no ha pogut acreditar a cap moment la possessió pública de l’espai, Castellbell Residencial s’ha vist obligada a presentar un recurs contenciós-administratiu davant el Jutjat Nom 14 de Barcelona.

D’altra banda, cal destacar la bona voluntat de Teyco cap a l’ajuntament en haver prestat gratuïtament, durant anys, part d’aquests terrenys a la comunitat per a la celebració de festes i esdeveniments dirigits a la ciutadania. En aquest sentit i transcorregut el temps, en algun de les trobades mantingudes entre Castellbell Residencial i l’Ajuntament, es va plantejar la possibilitat que la constructora anés exonerada del pagament de l’IBI a canvi de la utilització d’aquests espais ja que l’Ajuntament havia sol·licitat aquest i altres usos de les propietats deTeyco. Aquesta contraprestació, en cas de produir-se, seria completament justa i lícita.

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: