09/12/2023

La vacuna de la covid-19 a la Unitat de Suport a la Investigació Clínica de la Vall d'Hebron, el 23 de desembre del 2020. (Horitzontal)

Clica al titular i segueix llegint...

El Ministeri de Sanitat no descarta una tercera o dosi de record

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha afirmat aquest divendres en una entrevista a Onda Cero que fruit de l’aparició de noves variants de la covid-19 “sens dubte” caldrà vacunar-se cada any, i “tot apunta” que caldrà una tercera dosi en la campanya actual. “De fet ja hem subscrit contractes amb Pfizer per import de 1.800 milions d’euros i 400 milions d’euros amb Moderna per al 2022 i 2023”, ha sentenciat. Per tant, segons la ministra, caldrà aquesta tercera dosi, “i el que està per determinar és quan” s’imposarà

Els catalans a l”exterior seran vacunats

Els Departaments de Salut i Acció Exterior i Govern Obert han posat en marxa la vacunació a Catalunya per als catalans que resideixen a l’exterior. Aquest col·lectiu ja pot demanar cita per vacunar-se a diferents punts de vacunació habilitats al país. Per fer-ho, cal estar inscrit al Registre de catalans a l’exterior i haver tramitat la targeta sanitària individual. La gestió es fa a través de la web habilitada per a tota la ciutadania. Els ciutadans que resideixen a l’exterior i que es vacunin a Catalunya hauran de ser al país per poder-se posar la segona dosi i completar així la pauta de vacunació.

Aquells que estiguin inscrits al registre però no disposin de targeta sanitària ni del codi, hauran de sol·licitar la targeta a l’apartat ‘Sol·licitud de serveis’ del web del registre. Un cop sol·licitat aquest document, s’enviarà electrònicament el CIP amb el qual ja es podrà demanar la cita. La targeta s’enviarà per correu postal per utilitzar-la en altres ocasions.

El Govern de la Generalitat, està en contacte amb les comunitats catalanes a l’exterior a través de la nova Direcció General de la Catalunya Exterior per resoldre els possibles dubtes dels ciutadans en el procés de vacunació.

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares
%d