09/12/2023

binary comment

Vols saber-ne més?Clica al titular....

La mesura també afecta els quatre municipis de la zona: Marganell, Bruc, Collbató i Monistrol de Montserrat

El Govern tancarà l’accés al massís de Montserrat, a partir d’aquest dissabte i durant 48 hores, per l’elevat risc d’incendi. L’executiu ha decidit activar el nivell 3 del pla Alfa a la zona per garantir la seguretat, ja que està previst que hi faci molt vent i molta calor, a més de la sequera acumulada per la falta de pluja. La mesura afecta els quatre municipis de la zona, que són Marganell, El Bruc, Collbató i Monistrol de Montserrat. Aquesta és la primera vegada, des del novembre del 2013, que el Govern activa el nivell 3 fora de la temporada estival. El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha llançat un missatge de precaució i ha demanat “molta prudència” a les portes de les vacances de Setmana Santa.

“El risc d’incendi no el marca el calendari, el marca la realitat. I la situació és molt preocupant”. El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha justificat així l’activació del nivell 3 del pla Alfa al massís de Montserrat i a quatre municipis de la zona. Es fa, diu, perquè s’esperen uns dies de “molta calor, de molt vent i amb molta sequera”. La mesura no afecta el monestir de Montserrat, on sí que s’hi podrà accedir, però en canvi estarà prohibit accedir al massís i a tota la zona forestal.

Les dades parlen per sí soles: durant el primer trimestre del 2021, es van produir 230 incendis forestals, durant el mateix període del 2022 se’n van registrar 231 i, enguany, ja se n’han produït 475. L’activació del pla Alfa 3 fora de la temporada estival no es duia a terme des del novembre del 2013.

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha llançat un missatge de precaució i ha demanat “molta prudència” a la ciutadania a les portes de Setmana Santa. El cos d’Agents Rurals farà vigilància exclusiva d’incendis mentre duri aquest episodi de perill d’incendi, tant per via terrestre com per via aèria, amb helicòpter. El GEPIF (Departament d’Acció Climàtica) i les ADF també faran vigilància activa.

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares
%d