09/12/2023
La previsió del Temps...

Quin temps tindrem aquesta setmana santa que tot just estem encentant? Doncs per començar avui dissabte vigília de Diumenge de Rams que es demà tindrem un temps on tindrem sol amb estones de núvols. On plourà? Aquí a Castellbell i el Vilar de moment res de res. on si que hi haurà aigua, serà a les comarques gironines

A partir del matí, s’esperen ruixats al quadrant nord-est, més nombrosos i intensos a partir de migdia i de més aïllats al Pirineu. A partir de migdia, se n’esperen a altres punts del terç nord del país i a partir del vespre arribaran de manera aïllada a punts del terç sud i resta del litoral i prelitoral. Seran d’intensitat entre feble i moderada, i podran anar acompanyats localment de tempesta, sobretot a partir de migdia i al nord-est, on també podran anar localment acompanyats de calamarsa i és possible que localment siguin forts. S’acumularan quantitats entre minses i poc abundants, localment abundants al quadrant nord-est. La cota de neu baixarà al vessant nord del Pirineu dels 1.500 als 1.000 metres, al Pirineu oriental la cota de neu rondarà els 1.600 metres durant la tarda.

Foto: meteocat

La temperatura mínima baixarà entre moderadament i acusadament en general. A molts punts de l’interior es donarà al final del dia. Per la seva banda, la màxima baixarà moderadament, si bé la baixada serà notable al quadrant nord-est i al Pirineu.

A la meitat sud i Ponent bufarà vent de component oest, entre ponent i mestral, a partir de la tarda tendirà a girar a component nord. Serà entre fluix i moderat amb cops forts i alguns de molt forts, sobretot a les terres de l’Ebre i zones elevades fins a migdia. A l’Alt Empordà, la tramuntana bufarà amb cops forts o molt forts al llarg de tota la jornada. A banda, als cims del Pirineu hi haurà vent de component nord amb cops forts i alguns de molt forts en especial fins al vespre. A la resta, el vent serà fluix i de direcció variable, si bé al litoral i prelitoral bufarà de component sud amb cops moderats al centre del dia.

Diumenge de Rams

Predominarà el cel serè o poc ennuvolat en general per alguns núvols alts i mitjans a sotavent del Pirineu. Fins a mig matí, hi haurà intervals de núvols baixos a punts del quadrant nord-est i del prelitoral sud. Independentment, al vessant nord del Pirineu estarà molt ennuvolat o cobert tota la jornada.

La temperatura serà semblant o lleugerament més baixa, sobretot la mínima.

La setmana Santa

La setmana santa, la començarem amb dies assolejats amb alguna pluja al Pirineu sobretot les tardes de cara dimecres i les temperatures seran molt més normals per l’època, res de calorades com els darrers dies.

I quan plourà? Doncs si els models no s’equivoquen , podríem tenir una bona regada després de setmana santa, aquest model on es veu el color verd ens indica que la setmana següent tindríem pluges una mica per sobre del que es habitual , si es complís el pronòstic, ens aniria molt bé, però com que encarà queden dies, les fiabilitats és del 20%.

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares
%d