08/12/2023
Continua Llegint...

Les obres de remodelació del pont d’accés a Castellbell i el Vilar pel barri del Burés començaran aquest proper dilluns 16 d’octubre. Durant el primer mes d’obres els operaris treballaran en els murs laterals de la infraestructura sense afectar el trànsit de vehicles. La mobilitat a peu es desviarà pel pont antic.

Pas alternatiu

A partir de mitjans de novembre i fins a Reis, continuarà habilitat el trànsit de vehicles a través d’un pas alternatiu que estarà regulat per semàfors

Cinc mesos tallat al trànsit

A partir de Reis, s’intensificaran els treballs de remodelació del pont i el trànsit quedarà totalment tallat al pas de vehicles. Durant cinc mesos no es permetrà la circulació i és previst que la nova infraestructura entri en funcionament a mitjans de juny, tal com preveu el projecte. En aquest interval de temps, en què l’entrada nord quedarà tallada, se senyalitzaran itineraris alternatius i a través de Monistrol de Montserrat i l’accés al municipi serà pel barri de La Bauma.

Els detalls de l’obra

L’actuació, amb un pressupost d’1,8 milions d’euros assumit per la Diputació de Barcelona i de 30.000 euros assumits per l’Ajuntament de Castellbell i el Vilar, permetrà ampliar la infraestructura en tot el tram de 310 metres que travessa el riu Llobregat. El nou pont doblarà l’amplada actual de la via i guanyarà un espai propi per a vianants i ciclistes. La remodelació del pont permetrà col·locar-hi barreres de contenció, s’instal·larà un mur de 20 centímetres de formigó i una barana metàl·lica de protecció per a vianants i ciclistes i, finalment, també es millorarà la corba d’accés al pont des de la banda nord. L’estructura actual es mantindrà amb la tipologia d’arcs múltiples amb voltes de formigó suportades per piles també de formigó i revestides de pedra de gres. En paral·lel, es renovarà la il·luminació del pont amb tecnologia LED i adaptada a la normativa actual.

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares
%d